Niinuska ja Tiinuska reilaa; Zell am see - Genova

Kello oli herättämässä torstaina 12.9 klo 5.15, mut saksalaistytöt ehti ensin, niillä herätys 4.50. Annettiin niitten eka pakkailla, niiden juna oli lähössä kuuden maissa, ja sit laitettiin ite loput kamat kasaan ja 10 vaille kuus ulos hotellilta. Ulkona oli vielä ihan pilkkopimeetä eikä lämpötilakaan päätä huimannut.. Onneks kävellessä tuli lämmin ja oltiin hyvissä ajoin oottamassa junaa. Matkalla olis muutama välistoppi, Wörgl, Verona ja Milano, kaikissa noin tunnin pysähdys.

Aamu oli tosi pilvinen ja vähän sateinen (ei onneks kastuttu matkalla asemalle), joten maisemien sijaan keskityttiin aaupalaeväiden syömiseen ja torkkumiseen. Wörgl:stä kun jatkettin matkaa niin oli uus konduktööri, joka aiheutti meissä hämmästystä. Ninnu bongas että sillä on takissa pinssi, jossa on Suomen lippu, mutta ei se suomalaiselta näyttänyt.. Sit se vielä sano kiitos ojentaessaan lippuja takasin niin oli kysyttävä että eihän se suomests vaan oo. Ei se ollut, oli vaan käynyt siellä just ja tykänny kauheesti :) Hauskaa.

Ekaa kertaa jouduttiin maksamaan lisämaksua päiväjunasta, Veronan junasta 7€. Ja sitten samoin Verona - Milano välistä. Ei tajuttu kysyä asiaa asemalla, niin maksettiin junassa 18 €, asemalta ois saanu saman matkan kympillä :p oltiin eksytty nopeaan junaan vaikka ei ollu tarkoitus, jatkossa siis täytyy olla vähän tarkempi.. :) Vikalla välillä eli Milano - Genova osuudella istuttiin osa matkaa "käytäväpenkeillä", kun ei oltu varattu paikkalippuja ja juna oli melko täynnä. Lopulta kuuden maissa oltiin perillä, takana lähes 12 tuntia matkustelua.

Ninnu sai matkalla uuden kaverin.


Ninnu on ollu Genovassa vaihdossa 2007, joten tänne oli helppo tulla kun oli oma opas :) Tosin hostelli oli Ninnullekkin uus, joten sitä taas etittiin tovi.. Käveltiin ihan vierestä ohi kun luultiin et kadunnumeroissa on joku logiikka, mut ei niissä ollutkaan niin tovi harhailtiin :D Löyty kuitenkin lopulta, ja oli tähän astisista hostelleista vaatimattomin, mut meillä oli kuitenkin oma huone ja kylppäri joten aika jees. Hinta 25 € / yö / henkilö.

Lähettiin illalla vielä ulos ja syömään, Ninnu muisteli että parissa paikassa oli sellanen käytäntö, et kun osti drinkin niin sai ruokaa vähän niinku kaupan päälle :p mentiinkin yhteen sellaseen paikkaan, eikä tavat olleet kuudessa vuodessa muuttuneet; ostettiin 7 euron drinkit ja samalla rahalla syötiin mahat täyteen :) Mulla oli margarita (sen suolareunuksen takia ;) ja Ninnulla sex on the beach, alkoholia ei niissä drinkeissä kyllä oltu säästelty :D Ruokaakin oli tarjolla reilusti, salaatteja, pastoja, kasviksia ja monia muita juttuja.

Näitä riittää..
Hotelliin päästäkseen piti soittaa ovisummeria ja kivuta kakkoskerrokseen, nettikin oli mutta toimi vaan "aulassa" eli respan viereisessä huoneessa missä oli pieni keittiö ja pöytiä. Ja telkkari ja kaikki ikkunat auki kadulle, et kun koitti skypettää Suomeen niin oli vähän turhan paljon melua, mut mitäs pienistä :p Oli muuten eka hotelli jossa ei ollu peittoja, lakana vaan peiton virkaa toimittamassa. Ninnu rupes protestoimaan jatkuvaa veden ostamista ja siirtyi juomaan vesijohtovettä. Mä en uskaltanut ryhtyä moiseen ja jatkan veden raahaamista :p

Päivän kohokohdat; konduktöörin pinssi, ruokapaikka, tervehtivä vessa :D ("ilmastointilaite", mikä hurisee itekseen :p)

Kommentit

Suositut tekstit