Niinuska ja Tiinuska reilaa; Sofia - Belgrad

Tiistai-aamuna heräiltiin hostellilta ja vähän uudelleen pakkailtiin kamoja. Sit käveltiin takas rautatieasemalle, jätettiin rinkat sinne säilytykseen ja ostettiin makuupaikat yöjunaan Sofia - Belgrad. Ei ollu kallista, 12 levaa per nuppi, eli noin 6 euroa.

Oltin asemalla vähän 12 jälkeen ja yöjuna lähti 20.30. Meillä oli siis noin 7 tuntia aikaa tutkia Sofiaa, ja Ninnu oli kattonu muutamia kirkkoja, puistoja ja markkinapaikan valmiiksi kartalle. Suunnattiin eka markkinoille, joka täällä kulki nimellä "Women's market". Ostettiin sikahalpoja oliiveja, omenoita ja leipää (tai jotain leivän/pizzan tyyppistä) ja lähettiin kohti puistoa. Matkalta yritettiin ettiä kauppaa mikä myisi meille viiniä, mutta yhtäkkiä sellasia kauppoja ei tuntunut olevan missään, vaikka aiemmin nähtiin montakin :D Lopulta vikasta metro/alikulkutunnelista löydettiin ensin kioski josta ostettiin Somersbyn siiderit, ja nurkan takana oli vielä kauppa ja sieltä saatiin viiniäkin :p

Puistossa pidettiin piknikkiä, meillähän ei tietenkään ollut pullonavaajaa mukana ni Ninnu kiersi kysymässä jos jollain muulla olis, ja lopulta yhestä kioskista avasivat  meidän pullot. Viinin kanssa oltiin fiksumpia ja ostettiin kierrekorkillinen pullo ;)

Puistopiknik :)

Piknikin jälkeen pyörittiin vielä hetki puistossa ja sit suunnattiin muiden nähtävyyksien kautta takasin juna-asemalle. Ruokaakin etittiin mutta huonolla menestyksellä, kaikki paikat oli kahviloita, tai kiinni. Asemalla oli joku pikamäkki ni otettiin sieltä sellaiset leivät ja limut. Mun särki siinä vaiheessa jo niin paljon päätä et aattelin et junamatkasta tulee ihan tuskaa.. Mut junaan mennessä nauratti vaan niin paljon et pääkivutki unohtu :D ainakin meiän vaunu, noin sata paikkaa, oli ihan täynnä muita nuoria reissaajia, ja hytit oli 6 hengen, noin puolet pienempiä ku laivan hytit ja molemmilla seinillä 3 hengen kerrossängyt :D ja tietysti meillä oli vielä keskimmäiset molemmilta puolilta.. Ylhäällä nukku pariskunta Uudesta Seelannista ja alhaalla kaksi saksalaisia urpoa. Ne ei tajunnu väistää ku tultiin ja aamullakin vaan sääti rinkkojaan varmaan 5 minuuttia vielä sen jälkeen kun oltiin saavuttu perille niin ettei me päästy pois sängyistä. Yllättävän hyvin sitä kuitenki sai vähän nukuttua, junamatka kaikkiaan kesti noin 9 tuntia.

Päivän kohokohdat; Puistopiknik, siiderit, viini ja hyvät eväät :) Hostellin tyttö joka oli tosi ystävällinen ja puhelias. Infopiste Sofgian juna-asemalla, jossa asiointi suju helposti. Eka yöjunakokemus, ja ei mitenkään vähäisimpänä Ninnun nopeasti vaikuttanut päänsärkylääke.. :)

Kommentit

Suositut tekstit