Niinuska ja Tiinuska reilaa; Zagreb - Salzburg

Maanantaina 9.9 oli reissun aikasin herätys, 5.50, kamat kasaan ja kohti junaa joka lähti 6.50. Tähän asti ollaan saatu aika rauhassa matkustaa ja junat on ollu puoltyhjiä, mut nyt näytti jo heti aluks että on tosi täyttä. Ei oltu erikseen varattu tiettyjä istumapaikkoja kun virkailija oli sanonut ettei tarvi joten toivottiin ettei istuta jonkun varaamilla paikoilla. Ei onneksi istuttu joten saatiin pitää samat paikat ja 7 tunnin junailu Zagrebista Salzburgiin suju torkkuen ja maisemia katsellen.

Salzburgissa saatiin kans kartat heti rautatieasemalta ja alko lupaavasti, hotelli oli ulkona kartalta :D Kartta tosin onnekas oli vaan aika keskustasta, ja otettiin taksi hotellille, niin aika lähellä se oli kuitenkin. Luultiin et oltiin varattu vähän kämänen hostelli, mut paikka näyttikin tosi hyvältä ja siistiltä. Ja ainiin, ne säätiedot ja öiden määrä Salzburgissa! Eli edelleen säätiedot näytti tosi huonoilta, ni kysyttiin saadaanko vielä perua pari vikaa yötä, kun oltiin varattu 4 yötä. Se onnistu, eli maksettiin vaan 2 yötä ja pohditaan sitten mihin mennään. Hotelli oli tosi siisti, meillä oli 6 hengen naisten huone jossa kylppäri ja wc. Hinta noin 22 euroa yöltä per henkilö, otettiin vielä aamupalat hintaan 5,90.

Koska Salzburg visiitti oli jäämässä lyhyeksi niin lähettiin jo ekana iltana kattomaan kaupunkia, ja nähtiin mm.Mirabellin palatsi ja puutarha ja jälleen upeita vanhoja rakennuksia ja kirkkoja. Ja Mozartin syntymäpaikka tietysti myös :) Oltiin nälkäsiä jo hotellilta lähtiessä, ja keskustan liepeillä pysähdyttiin hodarikojulle. Oli muuten joko tosi hyvä hodari tai sit vaan tosi nälkä :D Harmi vaan että Ninnun hodarille kävi vähän huonosti, vähän sama efekti ku jäätelölle on tapana käydä.. Onneks sentään ehti puolet syödä ;)

Mirabellin palatsin puisto ja kaupunkimaisemat taustalla.

Nähtävyyksien kattelun jälkeen oli taas nälkä, ja jopa ravintoloita näytti olevan paljon, ni valittiin yks italialainen. Koettiin taas huvittavia hetkiä enkä vieläkään tiedä mitä tein väärin, mutta.. Ninnu tilas pasta-annoksen, ja mä tilasin tomaattikeiton ja sen kanssa bruchettan. Ehkä noin 5 minuutin päästä tilauksesta mä sain tomaattikeiton, ja ihmeteltiin ruuan tulon nopeutta ja sitä miks mä vaan sain eikä ne tuoneet ruokia sitten samaan aikaan. Nooh, mä oottelin vähän aikaa ja sit hitaasti söin, josko Ninnun pasta tulis.. Ei näkynyt. Eikä tajuttu vielä mitään. Sit viereinen pöytä, meiän jälkeen saapunut, sai omat pastansa, ja siinä vaiheessa tajuttiin, että ne toi mulle sen tomaattikeiton alkuruokana ja saisin mun bruchetan pääruokana samaan aikaan kun Ninnu pastan :D oli vähän hölmö olo kun olin viel yrittäny viivytellä ja oottaa Ninnun ruokaa :D  Nooh, lopulta saatiin loputkin ruuat ja saatiin syötyä.. :)

Pääruuat :D

Illalla jaettiin suihkuvuoroja ja pohdittiin mihin suunnattas sit kun Salzburgista lähetään, mut ei vielä jaksettu varailla mitään. Huomenna sitten..

Päivän kohokohdat; Maisemat junareitin varrella ja Salzburgissa. Hotellin siisteys ja että saatiin peruttua kahden yön majoitus. Ninnun hodari, mun alkukeitto.. :D

Kommentit

Suositut tekstit