Niinuska ja Tiinuska reilaa; Osijek

Osijekissa mentiin torstaina käymään läheisessä luonnonpuistossa. Taustatutkimuksen ansiosta tiedettiin et sinne päästäkseen pitää mennä bussilla Biljeen (15 min) ja loput 3-4 kilometriä kävellen. Bussiasemalla syötiin superhyvät aamupalaleivät suoraan leipomosta, niitä täällä on melkeen joka kulmalla.

Bussimatkan jälkeen päädyttiin vähän keskelle ei mitään, Bilje oli meinaan tosi pieni paikka :D Onneks paikalliset puhu jonkin verran englantia, ja about tunnin kävelymatkan (eli ei ehkä ihan kolme kilsaa riitä.. :D) löydettiin puistoon. Kahvilasta matkajuotavat evääksi ja puistoon käpöttelemään. Paikka oli aika kiva, pieniä jokia ja järviä ja paljon kaikkea vihreetä. Ja sammakoita. Tosi paljon sammakoita :D

Saku sammakkohan se siellä!

Puistossa vietetyn muutaman tunnin jälkeen ei huvittanut enää kävellä tuntia ja selvitellä bussiaikatauluja takas Osijekiin, niin pyydettiin infopisteestä jos ne tilais meille taksin. Se makso 60 kunaa, eli noin 8 euroa, matkaa kaikkiaan oli varmaan joku 20 km. Bussikin makso jo 36 kunaa kahdelta, joten aika halpaa toi taksimatkailu.. :)

Ehittiin illalla vielä kaupungille valoisan aikaan ja käytiin syömässä ravintolalaivassa (vähän ku Lahen Kaunis Veera). Kaupasta vielä suklaakakkua jälkkäriks ja vähän viiniä, ni siinähän meiän Osijek- reissu melkeen olikin jo paketissa :)

Ravintolalaiva ja auringonlasku.

Päivän kohokohdat; Tuoreet aamupalaleivät leipomosta, sammakot luonnonpuistossa. Hyvän ravintolan löytäminen ja jälkkärisuklaakakku!

Kommentit

Suositut tekstit