Niinuska ja Tiinuska reilaa; Nizza, toinen päivä

Torstaina 19.9 oli toinen kokonainen päivä Nizzassa, ja yhtä lämmin ja aurinkoinen kuin edellinen :) Ja mitä nähtiin aulassa kun poistuttiin hotellilta; kyltti illalla olevista spaghettipartyistä! :D Jee! Käytiin ekana rautatieasemalla kysymässä seuraavia junayhteyksiä, oltiin suunniteltu et mennään perjantaina yöjunalla kohti Amsterdamia. Virkailija tarjosi yöjunaa Pariisin ja sieltä pikajunayhteyttä Brysseliin, josta voitais jatkaa paikallisjunilla kohteeseen. Yöjunalippu maksoi 25 euroa ja Pariisi-Brysseli väli 30 euroa, ja napattiin ne liput mukaan. Lähtö siis pe illalla 19.55 ja perillä Amsterdamissa lauantaina klo 14.25.

Aamupalaa syötiin katukioskista, kahvia, teeta ja kaksi briejuusto-tomaattipatonkia, yhteensä 7,20 € :O Hyvillä mielin siinä vaiheessa muisteltiin sitä Sveitsin kolmenkympin aamupalaa.. :D Oltiin edellisenä päivänä nähty yhellä läheisellä kukkulalla suihkulähde, joten etittiin reittiä sen luo, ja huomattiin että sinne oli matkalla moni muukin. Kukkulalta oli samalla hieno näkymä kaupunkiin, ja oltiin siellä oltu jo eilen mutta ei oltu tajuttu suihkulähdettä. Kukkulan jälkeen suunnattiin rannalle, ja loikoiltiin siellä tovi. Vaihettiin vaatteet läheisessä vessassa, joka makso 0,50 ja suihku erikseen 1,60. Ei nähty että rannalla olis ollu mitään yleisiä pukukoppeja, hyvin toimi noinkin. Merivesi oli ihanan virkistävää, vaikka aallot oli rannassa sen verran korkeet ettei uiminen varsinaisesti kauheen hauskaa ollut. Ranta oli kivipohjanen, ja vähän tuotti hankaluuksia tepsutella siellä paljain jalain, mut hyväähän se vaan tekee jalkapohjille :p

Suihkulähde, vai pieni vesiputous?

Rannalta lähtiessä pohdittiin lounasta, ja ois haluttu hodarit, mutta yhtäkkiä ei ollu yhtään paikkaa josta niitä sais :D Ostettiin pienestä leipomosta tomaatti-tonnikala piirakat ja mentiin tutulle suihkulähdepaikalle syömään. Piirakat oli ihan superhyvät, vaikkei ois ulkonäöstä uskonu :) Lounaan jälkeen tutkittiin vielä pikkukatuja, ja sit hotellille suihkuun ja spaghettipartyihin!

Partyt alko 19.30, ja tunnollisina suomalaisina oltiin oottamassa jo 19.00 :D Tosin yritettiin varata hostellia vikaan kohteeseen Amsterdamiin, mut netti vähän pätki, ja valikoima oli huono. Hostelleja oli kyllä paljon, mut lähes kaikissa jäljellä vaan mixed sekahuoneita, eikä haluttu sellaseen ni ei meinattu löytää mitään. Eikä sinä iltana löydettykkään, ja arvaatteko mihin aikaan ne bileet alko? :D Aikalailla pikkasen ennen kasia.. Noh, mut saatiin heti iso kippo popcornia ja kannullinen valkoviiniä (jossa oli paaaaljon jäitä?) joten niiden parissa aika meni rattoisasti ennen ku saatiin spaghettia puol ysin maissa. Ja tosiaan tämä kaikki vain 3 euroa, oho.

Ruokaa oli ainakin tarpeeksi! :p

Samaan pöytään tuli istumaan meiän huoneesta ruotsalainen tyttö Sanna (ainoo kämppis jonka kanssa tässä paikassa tuli vähän enempi juteltua) ja kaks brasilialaista, Tatjana ja Artur. Loppuilta menikin sitten viinin (jota saatiin vielä yks kannu extraa meiän porukalle ;) ja jutustelun merkeissä. Ollaan varmaan tultu vanhoiks kun ei erityisemmin huvittanut lähteä baariin, mut oli kello kuitenki lähempänä yhtä ku mentiin nukkumaan :D

Päivän kohokohdat; Aamupala, ranta, lounas, illallinen :D Uudet tuttavuudet ja illanvietto.

Kommentit

Suositut tekstit