Niinuska ja Tiinuska reilaa; Belgrad - Vinkovci - Osijek

Keskiviikkoaamuna 4.9 oltiin kuuden aikaan Belgradissa, juna oli vähän vajaan tunnin myöhässä. Lämpömittari näytti +13 ja tuli kiire kaivaa pitkät housut ja huppari laukusta :D Ei oltu ajateltu Suomessa että ollaan viis tunttia Serbiassa, niin meillä ei ollu yhtään paikallista valuuttaa, mutta onneksi aseman rahanvaihto oli jo auki ja vaihettiin 20 € dinaareiksi. Jätettiin rinkat säilytykseen ja suunnattiin kaupungille.

Pohdin ääneen että mitähän aamupalaa keksittäis ja totesin että oisin ilonen vaikka kanamunista. Tähän asti kun eväät oli koostuneet lähinnä lehtitaikina-suolasista, hedelmistä, karkeista ja kekseistä.. Ninnu totesi että pitäskö käydä jossain hotellilla kysymässä, jos voitais mennä sinne syömään aamupalaa. Paras idea ikinä, ja niinhän me tehtiin! :) En muista enää hotellin nimeä, mut hyvää oli ja maksoi 600 dinaaria / hlö eli n. 5 euroa. Aamupalan jälkeen takasin juna-asemalle ja ooteltiin auringonpaisteessa ja huomattavasti lämpösemmässä kelissä 10.30 lähtevää junaa.

Hotellin aamupala, nam!

Junaan ei tarvinnu paikkalippua ja se lähti ajallaan, matkattiin Belgradista Vinkovci:n. Matkan piti aikataulun mukaan kestää nelisen tuntia, mut juna tuntu kulkevan ihan tosi hiljaa joten oltiin varmoja että ei olla ajoissa perillä. Hyvä siis ettei nukuttu aseman ohi, sillä aikataulu piti minuutilleen :D Liekö huonot raiteet vai mikähän selittäis hitan vauhdin.. Vinkovci:ssa oli reilun tunnin stoppi ennen vikaa pätkää, Vinkovci - Osijek. Syötiin jäätelöä ja ostettiin vettä ja taas jatku matka. Osijek oli meiän pääteasema, oltiin katottu että se olis matkan varrella ja siellä olis jotain nähtävää. Majotus oltiin buukattu pari päivää aiemmin paikasta nimeltään Apartmani Postic, ja meillä oli käytössä pieni huoneisto (olohuone, keittokomero, kylppäri ja makuuhuone) ihan rautatieaseman lähellä. Jälleen halpaa huvia, kaksi yötä kahdelta yhteensä 81 euroa.

Jätettiin kamat ja tutkittiin hetki karttaa ja juotiin samalla Sofian puistopiknikiltä jäänyt viini ennen ku lähettiin keskustaan ettimään ruokapaikkaa. Sinne oli matkaa vajaa pari kilsaa, mut taaskaan ei näkyny juuri ravintoloita, lähinnä vaan kahviloita ja baareja. Eikö nää ihmiset täällä käy ulkona syömässä? :D Kurkattin yhteen tyhjään pizza- ja pastaravintolaan ja mentiin sit kiinalaiseen, jossa näytti olevan väkeä. Tai, terassilla näytti olevan  väkeä, ravintolassa ei sit ollutkaan ketään.. Enkä ihmettele. Nälkä lähti, mut ois varmasti itekkin tehty parempaa ruokaa :p Keskusta näytti kivalta, harmi vaan kun tuli pimeä jo kesken kaiken. Seuraavana päivänä sit uusi yritys.

Osijek by night.

Päivän kohokohdat; Aamupala Serbiassa hotellilla, päänsärytön olo :) Hotellin löytämisen helppous ja Osijekin viihtyisä ilmapiiri.

Kommentit

Suositut tekstit