Niinuska ja Tiinuska reilaa; Zagreb puistopäivä

Lauantaina oli vihdoin meiän odotettu kansallispuistopäivä! :) Oltiin siis menossa Zagrebin läheisyydessä (pari tuntia bussilla) sijaitsevaan Plitvicka jezera puistoon, jonka kuvia oltiin ihailtu Vr:n reilisivuilta. Aamuherätys oli kuuden jälkeen, aikaisin tällä reissulla jos yöjunaa ei lasketa :p Koitettiin lähteä 7.30 bussilla, mut se oli jo myyty täyteen seiskan maissa, joten saatiin paikat 8.15 lähtevään bussiin.

Pari tuntia bussissa meni torkkuen ja maisemia ihaillen, ja hypättiin ulos puiston ekan sisäänkäynnin luona. Pieni huolenaihe oli ollut paluubussit, kun Ninnu oli etukäteen niitä selvitellyt niin netissä sanottiin et jos ne on täynnä niin ne ei ota kyytiin, ja sit sieltä ei pääse millään pois.. Mut saatiin heti aamulla ostettua liput 16.15 takasin lähtevään bussiin joten ei huolta siitä.

Aika hienoa! 


Sisäänpääsy maksoi 110 kunaa, noin 15 euroa. Ja itse puisto oli ihan mahtava! Ihan just sellanen ku kuvissa, hienoja vesiputouksia, upeita maisemia ja turkoosia vettä. Paikoittain meinas olla vähän tungosta kapeilla kulkuväylillä, mut lienee hyvä tottua, ajatellen vaikka tulevaa Pariisin vierailua.. :D Käytiin puolessa välissä matkaa syömässä, ja taaskaan ei menny ihan putkeen. Ravintolasta sai grillattua kanaa, mikä näytti tosi hyvältä. Ja mitä tapahtu pari ihmistä ennen meitä? "Out of chicken". Kiitti! :D Otettiin sit juustohampparit, jotka oli ihan kylmät ja juusto oli aamupalajuusto sinne väliin, kylmä sekin, ja se piti vielä ite laittaa :D Kaikenlisäks ampparit halus osingoille meiän limuista, joten se siitä rauhallisesta ruokahetkestä..

Ja vesi oli tosi turkoosia!

Ehittiin hyvin kävellä puistokierros loppuun ja ettiä mistä bussi lähtee takasin, ja jäi vähän aikaa vielä kirjotella puistosta ostettuja postikortteja. Paluumatkalla bussi otti kyytiin muutaman ylimääräsen tyypin jotka sitten istu siellä lattialla, mut toki varmasti parempi ku jäädä sinne ettimään majapaikkaa :)

Zagrebissa oltiin ennen seiskaa, mut sen verran väsyjä et haettiin vaan evästä juna-aseman leipomosta ja palattiin hotellille lepäilemään. Hetken aikaa kirjoiteltiin kotiin illalla ja tavattiin alakerrassa huvittava pappa :) Siellä oli telkkari päällä ja jotkut katto futista, ja sen jälkeen se pappa pisti tekstiteeveen päälle ja käveli ympäri alakertaa ja kävi parin minuutin välein kattomassa jotain tuloksia. Sit yks poika kääns tekstiteeveen pois kun pappa oli kierroksella, ja auta armias ku se tuli takasin ja tekstiteevee oli hävinny :D Se katto kaikkia tosi vihasesti, nappas kaukosäätimen ja laitto säädöt kohilleen ja mutis varmaan kaks minuuttia itekseen. Voin kuvitella että se on kironnu koko nuorison siinä ;D

Päivän kohokohdat; Koko puisto ja turkoosi vesi <3 Aamuaurinko matkalla bussiasemalle. "Out of chicken".

Kommentit

Suositut tekstit