Niinuska ja Tiinuska reilaa; Genova - Geneve

Sunnuntaina 15.9 matkattiin Italian Genovasta Sveitsin Genevaan. Alunperin tarkotus oli mennä Italiasta suoraan Pariisiin, mut kun oltiin Itävallassa vähemmän aikaa ku kuviteltiin niin päätettiin ottaa joku välistoppi. Oltiin katottu et keli olis tosi hyvä siellä ja se olis about keskellä matkaa, ja saatiin edullinen majotuskin niin sinne siis. Juna lähti aamulla 9.19 ja meiän piti asemalla kysyä lipputiskiltä paikkalippuja ja mahdollisia lisämaksuja, lipunmyyjä ei ollu ihan ystävällisimmästä päästä.. :p Junaa piti vaihtaa Milanossa ja Brigissä, ja Milano - Brig välille tarvittiin lisämaksullinen juna, 11 euroa per nuppi.

Tähän mennessä oltiin ehitty juniin tosi hyvin, mut nyt päästiin vähän juoksemaankin :D Milanossa oli vaihtoaikaa puol tuntia, mut oltiin vähän myöhässä ja piti käydä kysymässä vielä seuraavia mahdollisia lisämaksuja, joten infon jälkeen aikaa oli noin 3 minuuttia juosta junaan. Ehittiin! Brigissä vaihtoaikaa oli muutenkin vaan 12 minuuttia, ja oltiin noin viis minuuttia myöhässä.. Mut onneks piti vaan vaihtaa laituria, joten tälläkin kertaa ehittiin hyvin :) Matkaa varten Nuutilta lainattu rannekello osoittautui viimestään tässä vaiheessa superhyödylliseksi. Taisin sanoakkin ennen reissua et tarvin rannekellon sitä varten jos täytyy joskus juosta junaan.. :D Lisäksi rannekello piippaa joka päivä klo 18.00. Osaisin varmaan laittaa sen hälytyksen pois, mutta se aiheuttaa joka päivä meille suurta huvia joten oon antanut sen olla :p

Hostellin piti olla ihan lähellä rautatieasemaa, mutta ei saatu karttoja mistään kun turisti-info oli mennyt varttia aiemmin kiinni. Kysyttiin ohikulkijoilta jos ne osais neuvoa, ja yhet ystävälliset turistit anto meille karttansa, niin löydettiin perille, oltiin jo ihan vieressä. Hostelli oli kyllä oudoin paikka tähän mennessä! Ollaan varattu lähes kaikki hostelwordin kautta, ja ne kysyy saapumisaikaa ilmottaakseen hostellille. Oltiin ilmotettu et tullaan neljältä, ja kello oli ehkä 10 yli, eikä ketää ollu paikalla. Lisäks hostelli sijaitsi kerrostalossa, eikä alhaalla ollu mitään kylttiä eikä mitään, eikä ovisummeria. Oltiin nää tiedot saatu varauksen yhteydessä ja ovikoodi, joten päästiin sisään, mut sit seistiin hostellin oven takana ku kukaan ei avannu :D

Lopulta paikalle tuli yks kaveri joka tyyliin vaan tuijotti meitä ja rupes puhumaan vasta ku sanottiin että meillä on varaus ja voiko se auttaa. Paikalle saapui toinenkin kaveri ja tovin hämmästelyn jälkeen saatiin huone ja ne sano että voidaan hetken päästä mennä kirjautumaan sisään. Samaan aikaan meidän kanssa saapui australialainen tyttö, Amy, oltiin 4 hengen huoneessa ja huomattiin että ovessa on yksi avain ja hostellin väki vaan sano että joo, oveen on vaan just se yks avain.. Että hyvin toimii? :D Yksin ois voinu olla jo vähän outo olo, mut onneks voitiin yhessä Ninnun kanssa hämmästellä asiaa. Huoneissa ei myöskään ollut mitään lukittavia kaappeja tms. Ei siinä auttanu ku lukita rinkat sänkyyn mun kierrelukolla ja ottaa kaikki arvokamat mukaan reppuun kun lähti huoneesta. Lähes samaan aikaan sisään kirjautu jenkkityttö, Meg, ja oltiin kaikki nälkäsiä ni lähettiin porukalla syömään. Saatiin siis ovikin lukkoon kun kaikki lähettiin samaan aikaan. Ulko-ovi toimi ovikoodilla samoin kun alaovi joten siitä ei ollu huolta.

Kukkakello :)

Todettiin taas sama ilmiö, et kun nälkäsenä lähtee ettimään ravintolaa niin niitä ei oo missään. Lisäksi oli sunnuntai ja kaikki paikat näytti olevan kiinni. Puolen tunnin ettimisen jälkeen löydettiin pieni kahvila, ja saatiin sieltä burgerit. Tiiä johtuko nälästä, mutta oli ihan tosi hyvää :) Taivallettiin jo pimentyneessä illassa takasin hostellille, joka oli meidän lisäks lähes autio. Hyvä vaan, sillä siellä oli vain yksi vessa ja yksi suihku koko kerroksen väelle (mahtui ehkä 12 henkeä). Hostelli maksoi 25 euroa / yö / henkilö, olihan sillä hyvä sijainti mutta muuten kaikinpuolin melko hämärä paikka..

Päivän kohokohdat; Junaan juokseminen, ystävälliset turistit jotka antoi meille karttansa :) Kukkakello ja hyvä ruoka (parempi mieli).

Kommentit

Suositut tekstit