Niinuska ja Tiinuska reilaa; Salzburg - Zell am see

Keskiviikkona 11.9 jatkettiin matkaa Zell am seehen, pieneen paikkaan Itävallassa. Oltiin kattonu että siellä olis Euroopan suurin vesiputous ja Ninnun äiti oli kehunut sitä paikkaa, plus sää näytti siellä vähän paremmalta. Huomattiin kyllä jo aiemmin, että vesiputouspaikka onkin 3 tunnin matkan päässä joten päätettiin se jättää väliin mutta käydä muuten kaupungissa. Vai luetaanko se kaupungiksi jos siellä on 10 000 asukasta? :)

Junamatka kesti vaan puoltoistatuntia ja oltiin hyvissä ajoin perillä (10.46). Junasta poistuessa sanoin, että ootan ekan suomalaisen tapaamista, ja mitä tapahtu aseman sisällä.. Ninnu meni kysymään karttaa, ja sen takana oli suomalainen tyttö, joka neuvo meiät infopisteelle :D tyttö karkas junaan joten ei enempiä juteltu. Infopiste oli sekin mielenkiintonen, kokonaan virtuaalinen, ei henkilökuntaa.. Hämmästeltiin muuten koko junamatka ja jälleen asemalla Alppeja, jotka näky aika hyvin :) Käveltiin hostellille (noin 20 min), mut siellä ei ollu ketään missään ni jätettiin vaan rinkat sinne yhteen köytettyinä ja lapulla varustettuna et tullaan illalla :p Jatkettiin takasin keskustaan ihailemaan Alppeja. Hodarivaihe jäi meille päälle sieltä Salzburgista, niin koitettiin ettiä täältäkin lounaaks hodarit. Löydettiinkin koju, mut otettiin jotkut paikalliset versiot, bosnat. Melko perushodari, hyvää oli.

Wau!!

Huomattiin et keskustan takana liikku gondolihissejä, ja rynnättiin kärppänä paikalle. Sieltä pääsikin ylös rinteeseen ihailemaan maisemia, ja maksettiin kiltisti pääsymaksu 15 € /henkilö koska oltiin niin innoissamme Alpeista :D Sanoinko jo että ne on hienot?? Samoin ne oli hienot sieltä ylhäältä ;)

Maisemaa vähän ylempää kuvattuna.

Käytiin sit vielä kahvilla ja kaupungilla kattelemassa paikkoja, ja ruokakaupassa kun aateltiin pärjätä omilla eväillä ilta. Kotimatkalla bongattiin vielä paikallisten versio vesiuruista, mut ei se ollu yhtä hieno ku meiän :p Respan täti oli paikalla ja saatiin huone, jaettiin se kahen saksalaistytön kanssa. Huone oli ihan siisti ja lähes budjetissa, 27 euroa yö / henkilö. Hintaan kuulu vielä aamupalakin, mut kun kerrottiin et lähetään aamulla tosi aikasin niin täti teki meille lounaspaketin aamupalan sijaan, aika hyvä palvelu! Saatiin molemmat pari täytettyä sämpylää, kuplavetta, nektariini ja nussini-suklaapatukka. Suklaan nimestä riitti meille paaaaljon huvia.. :D

Hah :D

Saksalaistytöt hävis kaupungille ja me jatkettiin tuttuja puuhia, jatkoreitin suunnittelua. Genovan jälkeen mennäänkin Sveitsiin, Genevaan (että meneekö kohteet sekasin?) ja ollaan siellä pari yötä, ja sit Pariisiin. Tai siltä näyttää tällä hetkellä, katotaan sit parin päivän päästä mielipide.. :D Torstaina juna lähtee 6.23, joten rinkan pakkaus ja ajoissa nukkumaan.

Päivän kohokohdat; Alpit!! Sukeltava sorsa (robottisorsa?). Gondoliajelu, lämmike-jegerit, bosnat, suklaapatukka :p

Kommentit

Suositut tekstit