Niinuska ja Tiinuska reilaa; Nizza - Pariisi

Perjantaina meillä oli vielä koko päivä aikaa hengata Nizzassa, kun yöjuna Pariisiin lähti vasta 19.55. Luovutettiin aamulla huone kymmeneltä ja jätettiin rinkat säilöön, haettiin läheisestä ruokakaupasta aamupalapatonkia ja tultiin takasin hotellille aamupalalle ja ettimään hostellia Amsterdamiin. Löydettiin lopulta kohtuuhintanen, ihan kohtuulliset arvosanat saanut hostelli läheltä rautatieasemaa, kahden hengen huone ja jaettu kylppäri käytävällä. Hinta 33,50 euroa / yö / henkilö, eli tais olla meiän kallein yöpyminen.

Kyllä kelpas löhöillä :)

Käytiin päivällä vielä kaupungilla ja ostettiin kahen euron rantamatot ja vähän evästä ja suunnattiin rannalle nappaamaan viimesiä aurinkoja, sää oli edelleen ihan loistava :) Rannalla loikoilun jälkeen haettiin herkkukaupasta parit macaronit jälkkäriks ja siirryttiin ruokakaupan kautta hotellille tekemään ruokaa. Vaikka oltiin siis aamulla chekkauduttu ulos, niin saatiin (noh, ei kyllä kysytty keltään..) käyttää vielä hostellin tiloja se päivä kun laukutkin oli siellä säilössä. Kokattiin jälleen pastaa, ihan parasta reissuruokaa :D Syötiin keittiön vieressä ulkona, johon oli tehty "terassi". Toisessa pöydäsä yksin syönyt tyttö rupes heittelemään ruokaa puluille ja jännättiin että koska se heittää sitä ruokaa meiän pöydälle asti.. Ei onneks ihan yltäny :D Latailtiin vielä puhelimia ja kameroita tovi, sit laukut säilytyksestä ja hyvissä ajoin rautatieasemalle oottamaan junaa.

Ruokaa, jälleen :p

Kävin vielä rautatieasemalla vessassa, mikä oli tosi outo systeemi. Vessa oli ulkona asemalta, ja ihan toisessa päässä koko rautatieasemaa. Lisäks sinne ei päässyt suoraan, koska ulostulon kohalla oli sellaset nauhat joiden yli ei saanu mennä :o Nauhan vieressä oli vartija, joka sit päästi mut nauhan alta ku kerroin et haluisin vessaan ja kyllä mulla on junalippu, en ihan huvikseni vaan juoksentele siellä :D Kaikenlaista..

Yleensä ollaan päästy ihan suoraan kävelemään junaan, mut nyt liput tarkistettiin jo kahdesti ennen junaan nousua. Mut vastaavasti sit kyllä junassa niitä ei tarkistettu ollenkaan, eikä meiän interrailpasseja kysytty missän vaiheessa, vaika meiän lipuissa luki että ne on avecliput meiän paseille :D Juna oli samanlainen kuin edellinen yöjuna Bulgaria - Serbia välillä, ehkä vähän siistimpi mutta vaunu yhtä pieni ja paikat kuudelle. Lisäksi parannusta edelliseen, siellä oli kaikilla paikoilla vesipullo ja survival-pakkaus - korvatulpat, kosteuspyyhe ja nenäliinapakkaus. Korvatulppia testasin, huonoimmat ikinä.. :P Oltiin alasängyissä, ja muissa sängyissä oli ranskalaisia poikia. Ei niitten kanssa kyllä juteltu mitään, koska ne ei oikeen puhunet englantia. Valotkin sammu lähes heti matkan alettua joten ei siinä muuta ku unille sitten vaan. Kylmä meinas vähän vaivata, mutta sai sitä jotenkin nukuttus, aamulla sitten Pariisissa parin tunnin vaihtoaika :)

Päivän kohokohdat; Hostellin löytäminen Amsterdamiin, kokkailu, jälkkäri, vessareissu rautatieasemalla.

Kommentit

Suositut tekstit