Niinuska ja Tiinuska reilaa; Zagreb kaupunkipäivä

Sunnuntaina 8.9 oltiin vielä Zagrebissa eikä ollut sen kummempia suunnitelmia muutakuin tutustua kaupunkiin paremmin. Kateltiin aamulla vielä tulevien kohteiden säätä ja huomattiin että Itävaltaan on luvattu tosi huonoa keliä. Tähän asti kelit oli ollu ihan superhyvät, lämmintä ja aurinkoista joka paikassa.

Yksi monista hienoista hienoista rakennuksista.

Zagreb on kyllä tosi mielenkiintonen ja hieno kaupunki. Suurinosa rakennuksista on vanhoja ja hienoja, just sellasia pieniä parvekkeita ja kaikkia koristejuttuja ulkoseinissä. Käytiin kattomassa kaupunkioppaassa suositeltuja paikkoja ja mm. ajamassa minuutin pätkä pikku ratikalla joka oli joskus yhdistänyt ylä- ja alakaupungin mutta nyt oli enää turistikäytössä. Satuttiin myös sopivasti näkemään paikalinen rituaali johon kuului hevosia, sotilaita ja kummallisia askelkuvioita.. :D

Maisemia minuutin ratikka-ajelun jälkeen "yläkaupungilta".

Lounastettiin taas piknikeväin puistossa ja illalla käytin italialaisessa ravintolassa syömässä, kun vihdoin löydettiin sellanen. Hostellilla kirottiin edelleen seuraaviksi päiviksi luvattua huonoa säätä ja pohdittiin että muutetaan tarvittaessa matkasuunnitelmaa niin et oltais Itävallassa vaan pari päivää ja suunnattais parempien kelien perässä muualle. Hostelli oli tosin jo varattu ja niiden sivuilla luki että sitä ei sais enää perua, joten nähtäväksi jää.. Pidetään peukkuja että ennustus totetuu yhtä hyvin ku Suomessa!

Päivän kohokohdat; Puistopiknikkki ja kaatuneet popcornit, yleisesti ottaen rennon kaupunkipäivän viettäminen. Ravintolan viinipullojen keiju-etiketti :)

Kommentit

Suositut tekstit