Niinuska ja Tiinuska reilaa; Geneve - Nizza

Tiistaina herättiin pimeellä puol seiska ja lähettiin junalla 7.29 kohti ekaa vaihtoa Lyonissa. Oltais haluttu jatkaa nopeella yhteydellä sieltä suoraan Nizzaan, mutta lisämaksu ois ollu 35 euroa molemmilta, joten jäätiin oottamaan paikallisjunia. Niillä päästiin ilmaseks, mutta piti vielä vaihtaa junaa kerran ja perillä oltiin vasta illalla ysiltä.

Junailua.

Vaihettiin junaa siis Marseillesissa ja sieltä sitten Nizzaan. Koko päivä meni siis matkustaessa joten ei oikeestaan mitään ihmeempää kerrottavaa. Marseillesissa oli tosi hieno rautatieasema, niinku kyllä monessa muussakin paikassa on ollut. Samoin yllättävän moni rautatieasema on ollu remontissa, outoa! Pääteltiin et kaikki on alottanu remontin nyt syksyllä ku ei oo enää niin kauheesti turisteja riesana ;)

Marseillesissa näytti hienolta.

Nizzassa oli lämmintä, vaikka olikin jo pimeetä kun saavuttiin sinne ysin jälkeen. Hotelli oli ihan melkeen rautatieasemaa vastapäätä ja löyty helposti. Oltiin varattu kaks sänkyä kuuden hengen naisten huoneesta, ja kaikki muut neljä sänkyä oli jo varattu mut ketään ei ollu paikalla. Huone oli taas siisti, tosin vähän pieni, huoneessa oli kylppäri jossa vessa ja suihku. Just tiistaina olis ollu hostellilla pastapartyt, eli lautasellinen spaghettia, viiniä ja popcornia kolmella eurolla, mut myöhästyttiin ku tultiin niin myöhään. Toivottavasti sellaset on vielä jonain muuna päivänä..

Päivän kohokohdat; eväspatongit Lyonin rautatieasemalla, Lyonista lähtenyt kakskerroksinen juna, lämmin Nizza.

Kommentit

Suositut tekstit