Tulevat matkasuunnitelmat

Ollaan viime viikkojen aikana tehty aika paljon matkasuunnitelmia ja varauksia tuleviin kohteisiin. Meillähän oli siis pääosin reittisuunnitelma jo valmiina lähtiessä kun on valmiit lennot, eli kovin isoja päätöksiä ei tarvi enää täällä reissussa tehdä. Aika paljon aikaa saa kuitenkin kulumaan hotellivertailuun ja mielenkiintoisten nähtävyyksien tutkimiseen netistä.

Australian osalta tiedettiin lähtiessä että ollaan täällä 3 viikkoa, ja saavutaan Sydney:n ja sitten jatketaan matkaa myös Sydneystä. Päätettiin että halutaan nähdä vähän laajemmin Australiaa, ja päädyttiin ottamaan lennot Sydney - Melbourne, Melbourne - Cairns ja Cairns - Sydney. Lennot on melko halpoja halpalentoyhtiöillä, noin 100€/hlö/lento. Melbournessa ollaan viikko, ja täällä on samaan aikaan yksi mun tuttavapariskunta Lahdesta, joten ollaan heidän kanssa vietetty aikaa. On tosi kiva kun on paikallisopas, niin saa ihan eri käsityksen kaupungista :) Ollaan myös menossa majoittumaan heidän luokseen muutamaksi yöksi mikä on myös ihan huippujuttu!

Cairnsissa ollaan myös viikko, ja sinne ollaan varattu Padi open water sukelluskurssi suurelle valliriutalle! Aika jännää :) Koko setti kestää 5 päivää; 2 päivää aluksi opiskellaan ja tehdään sukelluskokeita uima-altaassa, ja sitten 2 yötä ja 3 päivää vietetään veneellä suurella valliriutalla sukeltaen :) Nuutti on tällä hetkellä vähän flunssanen, mutta toivotaan että ehtii parantua eikä flunssa iske muhun, jotta päästää aloittamaan kurssi suunnitellusti ensi viikon torstaina.

Cairnsin jälkeen ollaan vielä 4 päivää Sydneyssä, ja sieltä lennetään Uuteen-Seelantiin, jossa ollaan näillä näkymin 2 viikkoa eteläsaarella ja viikko pohjoissaarella. Ollaan sinne ostettu etukäteen Nakedbus:n bussipassi jolla saa matkustaa 22 matkaa maan sisällä. Se oli tarjouksessa lokakuussa eikä maksanut kuin 160€ joten napattiin sellaiset hyvissä ajoin. Ei olla vielä tarkempaa suunnitelmaa tehty kaupunkien suhteen siellä, todennäköisesti valitaan muutama mielenkiintoisin paikka ja ollaan muutama päivä kussakin.

Uuden-Seelannin jälkeen lennetään joulukuun puolessa välissä Thaimaahan, jossa on suunnitelmissa ottaa rennosti pari viikkoa jossain rantakohteessa. Nuutin kaksi hyvää kaveria tulee Thaimaahan lomalle ennen uutta vuotta, ja treffataan heidän Koh Phi Phi:llä, jossa ollaan uusi vuosi. Sitten suunnataan Krabille porukassa ja vielä Bangkokiin, nuo majoitukset ollaan jo varattu etukäteen. Tammikuun puolen välin tienoilla meidän täytyy poistua Thaimaasta, kun ei olla haettu erillisiä viisumeita sinne joten saadaan oleskella vain 30 päivää kerrallaan. Arvotaan vielä Vietmanin, Malesian ja Indonesian välillä, eikä olla tehty päätöstä mihin suunnataan. Tammikuun lopussa palataan Thaimaahan ja vietetään siellä vielä pari viikkoa, kunnes jatketaan Tokioon ja sieltä San Franciscoon. Sinne asti ei olla vielä tarkempia suunnitelmia tehty.

Kaikkea jännää on siis tulossa! :) Koitetaan keskittyä aina käsillä oleviin hetkiin koska koko ajan on meneillään kaikkea kivaa, mutta välillä ajatukset harhailee jo tuleviin kivoihin juttuihin. Juuri tällä hetkellä koitetaan parantaa Nuutin flunssa, ja sitten yöunille jotta on aamu nopeammin, mulle on kuulemma jotain ylläreitä tiedossa huomiselle ;)

Kommentit

Suositut tekstit