Jälleennäkemisen riemua Sydneyssä

Maanantaina 3.11. siirryttiin siis Uudesta-Kaledoniasta takaisin Australiaan ja Sydney:n. Ja voi kuulkaa sitä jälleennäkemisen riemua! Fiilis oli melkein sama kuin se jos talven keskeltä Suomesta lähtee lomalle kaukomaille, eli siinäkin vaiheessa tajusi ettei Uusi-Kaledonia oikein ollut meidän mieleinen paikka.

Sydney - Uusi-Kaledonia lennot meillä oli Qantas lentoyhtiön kautta erikseen (eli eivät kuuluneet meidän maailmanympärilento-pakettiin), ja sujuivat hyvin. Ruoka jota 3 tunnin lennolla tarjottiin oli peruspahaa lentokoneruokaa, mutta ruuan kanssa oli tarjolla viiniä ja vaihtoehtojakin oli. Pidettiin siis omat viininmaistajaiset, annoin hörpyn myös lentokoneen lattialle ja mun lentosukille. Toivottovasti osasivat arvostaa sitä.. :D yllättäen myös lentokentät ja rajamuodollisuudet sujuivat todella hyvin molemmissa päissä lentokenttien ollessa lähes tyhjät.

Oltiin varattu Sydneyn keskustasta Sydney Central Inn hotelli jonka lähelle pääsi näppärästi lentokenttäjunalla. Sijainti hotellilla oli loistava, mutta muuten paikka oli aika vaatimaton. Oltiin varattu kahden hengen huone jaetulla kylpyhuoneella, ja meidän kerroksessa sattui olemaan vain yhdet wc-kylpyhuoneyhdistelmät naisille ja miehille joten vuoroaan joutui hieman odottelemaan. Todettiin että ehkä jatkossa tingitään ennemmin muista jutuista ja majoitutaan huoneisiin joissa on oma kylpyhuone, jos vaan mahdollista.

Huoneessa oli kerrossänky, jonka alasänky oli leveä (120cm) ja yläsänky kapea (80cm). Vähän hassua kun kuitenkin varattiin kahden hengen huone :D



Oltiin jälleen vaan kahden yön välipysähdyksellä Sydneyssä, ja otettiin aika rennosti. Ekana iltana käytiin hotellin lähistöllä syömässä Khao San nimisessä thaimaalaisessa paikassa. Näin jollain poikaporukalla olutkannun pöydällä, ja vaikka en itse kauheasti oluesta välitä, halusin samanlaisen kannun myös meille. Niinpä sitten nautittiin crying tiger ja cashew nut chicken annosten kyytipojaksi 1,14 litraa hanaolutta. Loppuilta kulutettiin reissujuttuja tutkien.

Tiistaina ostettiin netistä lippupaketti viiteen nähtävyyteen (akvaarioon, Madan Tussaudin vahamuseoon, kahteen eläintarhaan ja Sydney Toweriin). Halusin käydä akvaariossa, ja katsottiin että sinne lippu maksaa tiskiltä 40 dollaria (~28€), ja tuo koko lipupaketti netistä maksoi 63 dollaria(~44€)! Suosittelen siis ostamaan sellaisen jos on turistiaikeissa. Ensimmäisenä piti mennä juuri akvaarioon josta varauskoodia vastaan sai liput myös muihin nähtävyyksiin. Jätettiinkin muut vielä käyttämättä sillä liput ovat voimassa kuukauden ja ollaan vielä ennen Australiasta lähtöä menossa uudelleen Sydneyyn.

Akvaario oli hieno, mutta jos on käynyt Bangkokin vastaavassa ei voi olla vertaamatta muita siihen, ja tähän mennessä kaikki muut ovat hävinneet kirkkaasti :D (vinkki siis myös Bangkokin kävijöille; suosittelen ehdottomasti Siam centerin akvaariota!.) Hauskin asia tuolla Sydneyssa olivat kaksi maneettia, sillä niitä ei yleensä ole nähtävillä. Vähän olinkin huolissani että miksi niitä tuolta sitten löytää, että miksi ne on sinne "vangittu", mutta onneksi selvisi että molemmat olivat sellaisia yksilöitä jotka eivät pärjänneet yksinään luonnossa ja lopulta ne oli otettu akvaarion asukkaiksi.

Manaatilla oli ruoka-aika, ja paljon seuraa.


Nuutti alkoi kärsiä flunssaoireista joten palailtiin keskustan kautta hotellille. Yritettiin etsiä Nuutille hupparia (Suomesta mukaannotettu hukkui johonkin maanantain matkustuksessa) mutta eipä mistään vaateliikkeistä tuntunut löytyvän! Vaikka oli vielä melko viileää, alle 20 astetta, olivat kaupat pullollaan shortseja ja t-paitoja koska Australiassa alkaa nyt kesäkausi. Ei siis tehty vaateostoksia vaan toivottiin että Melbournessa olisi parempi onni. Onnistuttiin hukkamaan myös Suomesta mukaan otettu muumi-pikkupyyhe (se jäi hotelliin Noumeaan) ja maanantain matkustuksen aikana hukattiin myös Nuutin aktiivisuusranneke. Tätä vauhtia kun hukataan tavaroita niin meillä on kotiin tullessa paljon vähemmän kamaa kuin lähtiessä.. :D

Päivätorkkujen jälkeen suunnattiin etsimään hyvää sushipaikkaa lähistöltä sillä oltiin bongattu niitä pitkin päivää ja sushihammasta kolotti. Tripadvisorin avulma löydettiin kehuttu ja edullinen paikka, ja valinta osui ihan nappiin ja sushit olivat kertakaikkiaan erinomaisia! Ja tosiaankin edullisia, loppulaksu oli 21€. Masut pullollaan palailtiin hotellille jossa taas pakatattiin rinkat lähtökuntoon, sillä keskiviikkona meillä oli klo 11.55 lento Melbourneen. Pakkailu, hotellista lähtö ja junamatka lentokentälle sujui ongelmitta ja pian istuttiin jälleen lentokoneessa. Seuraavia tarinoita sitten täältä Melboournesta :)

Sushit pyöri hihnalla ja siitä sai napata mieleisensä. Kaikilla paikoilla oli myös omat näytöt, joiden kautta pystyi tilaamaan myös kaikkia listalla olevia susheja. Me tilailtiin kaikki näytön kautta eikä otettu mitään hihan antimista.

Muistelin ensin että tää oli Kalifornia, mutta eihän tää ollutkaan! En enää muista nimeä, mutta hyvää se tämäkin oli :)

Kommentit

Suositut tekstit