Synttäreiden viettoa, grillausta ja saunomista

Toissaviikon lauantaina oli mun syntymäpäivä, jei! :D Laskeskelin tässä että viimesen 8 vuoden aikana oon viettänyt puolet synttäreistä ulkomailla.. Ei hullummin :)

Hotellin aamupalan jälkeen pakattiin kimpsut ja kampsut ja muutettiin Port Melbourneen mun kaveripariskunnan luokse. Pojat livahti kaupungille pian meidän saapumisen jälkeen ja palasivat takaisin juustokakun ja viinipullon kera :) Juotiin synttärikahvit ja pojat kävi saunomassa (mun kaverit asuu kerrostalossa jonka tiloissa on myös sauna, kuntosali ja uima-allas). Itse nautin rennosta lauantaipäivästä vaan olemalla :)

Synttärikahvit merinäköalalla ja Oreo-juustokakulla.

Oltiin iltapäivän lopulla menossa käymään Finns in Melbourne -tapahtumassa, joka Melbournessa järjestetään noin kerran kuussa. Kyseessä on siis ihan vapaamuotoinen tapaaminen johon ilmoitetaan aika ja paikka ja kuka vaan voi vapaasti saapua paikalle tapaamaan muita suomalaisia. Otetettiin vielä lasit kuohuvaa ennen lähtöä ja sitten suunnattiin taksilla tapaamiseen. Paikaksi oli valikoitunut iso ravintola jolla oli myös todella iso terassialue, ja siellä hengailtiin kolmisen tuntia suomalaisessa seurassa siideriä juoden. Tapaaminen oli yllättävän hauska ja kolme tuntia kului kuin siivillä!

Mun selän takana oltiin juonittu illallissuunnitelmia joista en tiennyt mitään, ja jälleen hypättiin taksiin ja suunnattiin Yarra-joen lähelle hienoon japanilaiseen ravintolaan. Oltiin saatu suomalaisvahvistuksia mukaan ja meitä oli kaikkiaan seitsemän. Annettiin jo aiemmin mainitun suomalaisen ravintolapäällikön hoitaa tilaaminen ja maisteltiin sakea, valkoviiniä, olutta, raakaa lihaa ja kalaa, erilaisia susheja ja kypsennettyä lihaa. Kaikki annokset tuli pöytään isoilla lautasilla ja oli tarkoitettu jaettavaksi. Jälkiruuaksi saatiin myös erikoisherkkuja kuten bataatti-creme brulee (nam!) ja annokset saapui pöytään kynttilän ja laulun oheistamina :)

Ensimmäinen ruokalaji, sake, viini ja oluet.


Illallisen jälkeen jatkettiin vielä paikalliselle casinolle jonka tiloissa oli erilaisia yökerhojakin, mutta me juotiin drinkit pelipöytien läheisyydessä. Aika näyttävä paikka, vähän hirvittikin kun mietti millaiset rahat siellä päivittäin pyörii.. Matkakassan tuplaus kävi mielessä (kaikki punaiselle!) mutta pysyttiin onneksi kaukana pelipöydistä :D Oli ihan huippupäivä!

Sunnuntaina kömmittiin ylös aamupäivän lopulla ja käytiin kävelyllä Port Melbournen rannalla. Sitten suunnattiin Port Melbournen markkinoille tarkoituksena ostaa grillievästä. Ajettiin matkalla Melbournen F1-katuradan kautta ja ihailtiin läheisessä lammessa eläviä mustia joutsenia. Markkinoilta sai taas kaikkea mahdollista, ja ostettiin lammasta, nautaa, salaattiainekset ja hedelmiä.

Rannalla oli tiukat lenttismatsit käynnissä.

Black swan! Ei yhtä pelottavia kuin se leffa..


Saatiin grillausporukkaan vielä kaksi suomalaisvahistusta ja poikien grillatessa tehtiin tyttöporukalla salaattia, valkosipulivoita ja savukala-rapudippiä. Voin kertoa että oli pirun hyvää! Jälkkäriksi syötiin vielä oreo-juustokakun jämä kahvin kanssa.

Pöydän antimia.


Ruuan hieman laskeudettua suunnattiin saunaan ja uima-altaaseen, ihan luksusta että tuollainenkin mahdollisuus oli tarjolla. Ihana rento sunnuntaipäivä!


Kommentit

Suositut tekstit