Maanjäristysten runtelema Christchurch

Tiistaina aloitettiin Uuden-Seelannin valloitus. Lennettiin ensin etelä-saarelle, Christchurch:iin (ihan kauhea kirjainhirviö! :D) jossa vietettiin pari yötä. Majoituttiin keskustan alueella taas Airbnb:n kautta, ja tälläkin kertaa oli onnistunut valinta. Meillä oli oma makuuhuone ja muut tilat (kylpyhuone, keittiö, olohuone) olivat yhteisessä käytössä asunnonomistajan, ranskalainen miehen kanssa. Asunto oli todella siisti ja omistaja oli kotona vaan noin klo 23.00-7.00 joten sitä ei paljon näkynyt :D

Ei juurikaan tiedetty aikoinaan lentojen varausvaiheessa Uudesta-Seelannista mielenkiinnon kohteita, otettiin lennot niin että meillä on etelä-saarella kaksi viikkoa ja pohjois-saarella yksi viikko aikaa. Oltiin myös etukäteen varattu Nakedbus:n kautta bussipassit, joilla sai matkustaa vuoden sisällä 22 matkaa. Passit oli superhalvat kun löydettiin hyvä tarjous, 160€/hlö. Monethan turistit täällä vuokraa auton kulkuvälineeksi, mutta meidän passien hinnalla ei olisi montaa päivää edes huristellut, ja nyt kun ei tarvitse itse ajaa niin matkanteko tuntuu toistaiseksi hyvin helpolta.

Christchurch oli todella hiljainen kaupunki! Tuntui ettei ketään ollut missään, ikinä :D Sinne on osunut kaksi pahaa maanjäristystä vuosina 2010 ja 2011, joiden takia paljon taloja on joko kokonaan sortunut tai ainakin vaurioitunut käyttökelvottomiksi. Kaupungissa olikin jokapuolella käynnissä korjaus- tai rakennustyöt. Meidän asunnon omistaja työskentelee tuolla alalla ja oli töiden perässä muuttanut Ranskasta Uuteen-Seelantiin tämän vuoden keväällä.

Puutarhaan matkalla.


Koska kaupunki oli melko pieni, ehdittiin tutustua siihen aika laajlti vaikka olikin vain yksi ilta ja yksi kokonainen päivä aikaa. Vierailtiin mm. rahtikonteista tehdyssä ostoskeskuksessa (väliaikainen, maanjäristykset vaurioittivat aikaisemman keskustan tiloja niin pahasti), normaalissa ostoskeskuksessa, rakennuksessa jonka läpi kulkee ratikka, kaupungin halki kulkevalla joella sekä isossa puutarhassa. Parin päivän perusteella sanoisin, että päivän visiitti riittäisi, eiköhän Uudesta-Seelannista löydä paljon mielenkiintoisempiakin kohteita :) Jatkettiinkin jo torstaina aamusta matkaa kohti Kaikouraa, seuraavalla kerralla tarinaa siitä.

Oikealla kontti-kauppoja ja vasemmalla takana rakennustyömaita.

Sinne se ratikka sujahti rakennukseen!

Kommentit

Suositut tekstit