The Great Barrier Reef

Syy tulla Cairnsiin oli siis sukelluskurssi Suurella valliriutalla. Oltiin varattu etukäteen 5 päivän kurssi, joista kaksi ensimmäistä päivää oli teoriaopetusta ja uima-allas treeniä sukellukseen ja seuraavat 3 päivää ja 2 yötä vietettäisiin veneellä Suurella valliriutalla. Kurssi oli PADI Open water.

Ekana päivänä meidät noudettiin hotellilta kasin maissa ja koko aamupäivä oli perusopetusta opettajan johdolla ja videoita katsellen. Olin ihan innoissani ja aattelin että vitsi tää on siistiä ja en malta oottaa et päästään sukeltaa! Ja sit iltapäivällä päästiin kokeilemaan uima-altaassa varusteita, niiden päällelaittoa, testausta ja kolmisen tuntia vietettiin vedessä treenaten hengitystä ja erilaisia taitoja. Ja se olikin ihan kauheeta! Oikeesti, en tykännyt yhtään. Taistelin sen kolmituntisen läpi, mutta sitten todettiin onneksi molemmat Nuutin kanssa että meillä molemmilla oli ihan yhtä epämiellyttävä olo, joten keskeytettiin kurssi.

Oltiin fiksusti varattu hyvät arvostelut saanut ja hieman kalliimpi kurssi, jonka sai ekan päivän jälkeen keskeyttää ja sai rahat takaisin, tai sai vaihtaa snorklaukseen ja sai vähän rahaa takaisin. Me vaihdettiin snorklaukseen kun sitä oltiin alunperinkin ajateltu, joten ei vaan suoritettu sitä kurssia vaan oltiin veneellä muun porukan mukana normaalisti mutta snorklailtiin vaan :) paras päätös pitkään aikaan! Mua ei harmita yhtään että sukelluskurssi jäi suorittamatta, sillä se ei tuntunut yhtään mun jutulta. Keskitytään siis snorklaukseen jatkossakin.

No niin, ja sitten itse se retki valliriutalle. Lähdettiin lauantaina hotellilta kuudelta aamulla ja vene lähti satamasta seittemältä. Ekaan kohteeseen oli matkaa 3 tuntia ja matkapahoinvointilääkkeet oli tarpeen.. Ja ajoivatkin onneksi asiansa. Suurella valliriutalla pulahdettiin veteen ekana päivänä 3 kertaa, ja olihan se hienoa! Vesi oli lämmintä, ja meillä oli päällä ohuet märkäpuvut, lähinnä meduusojen varalta, joihin ei tosin onneksi törmätty. Kaloja oli paljon, pieniä, isoja, värikkäitä, mustia, kaikenlaisia :) kamerakin oli mukana, mutta kaikki kuvat on aika huonoja.. :D pitäisi opetella kuvaamaan siellä veden alla!

Kaikki varusteet päällä ja valmiina mereen!

Toisena päivänä snorklattiin 4 kertaa, viimeinen kerta oli yösnorklaus :) se oli aika jännää, sillä veneen valo houkutteli isoja kaloja veneen läheisyyteen, ja ne eivät juuri ihmisiä pelänneet. Eksoottinen kokemus ja kiva että tuollaiseen oli mahdollisuus. Vikana päivänä snorklattiin vielä 2 kertaa (olisi ollut mahdollisuus vielä kolmanteen, mutta se jätettiin väliin) ja sitten suunnattiin takaisin Cairnsiin. Kohokohdat oli ehdottomasti kilpikonnien (2 kilpparia) ja haiden (onneksi pienten) näkeminen, vau! Niistä aina innostui ja oli pitkään yhtä hymyä :)

Aaaawww kilppari!

Diidiidiidiidiidii tappajahai!

Vene itsessään oli myös hieno, siellä olisi ollut paikat 32 matkustajalle, mutta tällä kertaa meitä oli vain 26. Tilaa oli siis hyvin sekä "aurinkokannella" että sisätiloissa sohvilla ja tuoleilla, joissa ruokailtiin ja hengailtiin iltaisin. Kaikki majoittuivat 2 hengen hyteissä, joissa parissa oli parisänky, useimmissa kerrossängyt. Lisäksi veneellä oli 4 ohjaajaa ja loistava kokki (ruotsalainen ;)) ja ruokaa oli tarjolla melkein koko ajan :D päivän agenda olikin eat, sleep, snorkel, repeat :D

Meidän vene, sukeltajat lähdössä valloittamaan merenpohjaa.


Porukka oli myös muuten rentoa, about puolet oli noin kaksikymppisiä jotka olivat pitkälti omassa porukassa ja loput sitten meidän ikäisiä tai vähän vanhempia. Tutustuttiin parhaiten pariskuntiin Espanjasta ja Brasiliasta ja jaettiin matkakertomuksia ja matkavinkkejä. Kurssin vikana iltana (saavuttiin Cairnsiin neljän tienoilla ja illallinen oli seittemältä) järjetettiin vielä vapaamuotoinen illallinen, joka oli kiva kun sai vielä porukan kasaan.

Muikku! Kaikki osallistujat turvallisesti maissa ja pizza ja olut maistuu. Kyllä, minäkin yritän taas opetella juomaan olutta :D (pyysin kyllä siideriä baarimikolta, mutta olutta löytyi lasista, joten minkäs teet..)

Vaikka vaihdettiinkin sukelluskurssi "pelkkään" snorklaukseen oli retki aivan mahtava! Asiantuntevat ohjaajat, hyväkuntoinen vene, rento ohjelma joka sisälsi kuitenkin snorklausta jo melkein enemmän kuin tarpeeksi, hyvä ruoka, mukavat ihmiset, täydellinen keli ja loistavat snorklauskohteet.. Prodive saa tästä ihan täydet 5 tähteä ja papukaijamerkin päälle :)

Kommentit

Suositut tekstit