Cairns

Melbournen jälkeen lennettiin Australian koilisosaan, Cairns:iin. Oltiin jo Suomessa pohdittu että haluttaisiin tehdä sukelluskursssi matkan aikana ja lopulta päädyttiin varaamaan 5 päivän kurssi Cairnsista, koska täällä se suoritettiin The Great Barrier Reef:llä eli Suurella valliriutalla. Haluttiin sinne jokatapauksessa snorklaamaan (1 tai 2 yön reissulle) ja sukelluskurssi ei ollut kovin paljon kalliimpi niin varattiin samantien se.

Cairns on aika pikkuinen kaupunki ja kaikki baarit, kaupat ja ravintolat ovat keskittyneet muutaman korttelin alueelle keskustaan. Googletuksen mukaan täällä on asukkaita noin 150 000, itse olisin veikannut pienempää määrää. Meidän hotelli (Discovery Comfort Inn) sijaitsi noin 10 minuutin kävelymatkan päässä keskustasta ja oli tosi siisti ja hyvä edulliseen hintaansa nähden (55€/yö kahden hengen huone omalla kylpyhuoneella).

Hotellihuone. Ollaan monessa hotellissa jo todettu että huoneet on täällä aika huonosti valaistuja! Ollaan vissiin totuttu Suomessa kunnon valoihin kun puolet vuodesta on pelkkää pimeää.. :D

Cairnsissa on ranta ihan keskustan vieressä, mutta siellä ei voi uida. Ranta on todella matala ja mutainen, ja jostain kuulimme että rannalla saattaa olla jopa krokotiilejä! Emme kyllä nähneet yhtään.. Sen sijaan paljon lintuja ja pari pelikaania bongattiin rantamudasta :) Rannalle onkin rakennettu suuri makeavesi-uima-allas jossa voi pulikoida meriveden sijaan. Kiva idea ja viihtyisän oloinen alue (ei käyty itse altaalla, käveltiin vain ohi pari kertaa).

Ymmärrettävistä syistä tuossa ei oikein voi uida. Jätetään siis ranta pelikaaneille ja muille luontokappaleille. Pelikaani ei muuten ollut turkoosi, outoa..

Kirjoitan eri postauksen tuosta meriretkestä kun siitä on niin paljon kerrottavaa :D Cairnissa oltiin kaikkiaan viikko, ja siitä menikin suurinosa tuohon retkeen. Muut päivät kulutettiin kaupungilla ja hotellilla rentoutuen. Sorruttiin myös vähän shoppailemaan, mä ostin varvassandaalit (Suomesta mukaan otetut hajosi), molemmat ostettiin snorklausmaskeihin sellaset pehmusteet siihen pään taakse menevään hihnaan, aurinkolasit ja kameratarvikkeita. Onneksi kaikki ostokset oli suht edullisia joten pysyttiin budjetissa. Melkein :D

Hauskat liukuportaat kauppakeskuksessa.

Nautittiin myös lämpimistä keleistä, lämpötila oli joka päivä noin +30 :) suorassa auringonpaisteessa ja täysin tuulettomassa kelissä meinas paistua, mutta eihän lämmin luita riko. Ei tehty muita retkiä, vaikka niitä olisi ollut tarjolla ihan käsittämätön määrä, samoin "matkatoimistoja" joiden kautta niitä voi varailla. Cairns vaikutti tosi turistipaikalta, eli hyvä kohde jos haluaa Suurelle valliriutalle tai sademetsä/vesiputousretkille, mutta muuten kaupungissa ei ole juurikaan nähtävää. Ainiin, paitsi yksi jännä luontohetki! Jos olet oikeassa paikassa oikeaan aikaan (klo 18.45 - 19.00, hieman keskustan ulkopuolella ja rannan lähellä) voit nähdä satojen lepakoiden lähtevän yöhön saalistamaan! Todella vaikuttava näky :)

Meillä on vielä 5 päivää Australian reissua jäljellä, ja ne vietetään jälleen Sydneyssä :) Varattiin ensimmäistä kertaa majoitus Airbnb:n kautta, toivottavasti seuraavaksi pääsen kertomaan siitä hyviä tarinoita :D

Kommentit

Suositut tekstit