Mitä jäi käteen Uudesta-Kaledoniasta

Uusi-Kaledonia ja Noumea oli meille molemmille ihan uusi aluevaltaus, koska ei oltu edes kuultu koko paikasta ennen Nuutin työprojektia. Saarivaltio kuuluu Ranskalle ja on melko pieni, noin 400 km "pitkä" ja 50-100 km "leveä". Saarella aikavyöhyke on +11UTC ja nyt lokakuu oli siellä kevättä, turistikausi alkaa marraskuun puolesta välistä eli silloin lienee jo kunnon kesäkelit. Nytkin oli meidän vikan viikon aikana jo lämmintä lähes +30. Pääkaupunki on Noumea jossa mekin asuttiin, ja siellä on vähän vajaa 100 000 asukasta, aikalailla siis Lahden kokoinen paikka.

Paikallisia kukkia. Näitä löytää usein kaupoista muoviversioina hiuksia koristamaan :)

Samoja löytyi myös kirkkaanpunaisina.

Rantakadun keltainen puu.

Noumeasta jäi mieleen kauniit rannat ja luonto (ei kuitenkaan Thaimaan veroista), lämmin ilmasto, kylmä merivesi, korkea hintataso, herkulliset kalaruuat, epäystävälliset ihmiset jotka eivät puhu englantia (olisi siis ehkä ollut hyvä opetella ranskaa..) ja yleinen asioiden hoitamisen hitaus ja toimimattomuus. Ihmiset kadulla tuijottivat paljon vaikka sulauduttiin joukkoon hyvin, ja nuorisolla oli tapana maleksia kaduilla ja puistoissa hupparit päällä ja huput päässä. Ranta-alueella pyöri myös jonkinverran epäilyttäviä miehiä (kodittomia, tai huumeidenkäyttäjiä, ei onneksi tiedetä tarkemmin) ja keskikaupungilla ei kuulemmat ollut kovin turvallista pimeän aikaan. Kaikenkaikkiaan meille siis ei jäänyt paikasta kovin positiivista mielikuvaa, eikä jäänyt sellaista oloa että sinne olisi päästävä takaisin joku päivä.

Aurinko laskemassa ja purjeveneet parkissa.

Rantamaisemaa riitti.

Hotellina meillä oli Ramada Plaza, koska sitä oli suositeltu Nuutin työnantajan puolesta ja Nuutin ranskalaiset työkaverit majoittuivat siellä myös. Hotelli oli ihan siisti ja huone kiva, meillä oli yksi iso huone jossa oli pieni keittiönurkkaus, työpöytä, kahden hengen ruokapöytä ja leveä sänky. Kylpyhuone oli tilava ja siellä oli kylpyamme. Palvelun taso kuitenkin oli huonoa. Meille kuului siivous kerran viikossa, ja kahdella ensimmäisellä viikolla emme saaneet ollenkaan käsipyyhkeitä. Vasta kun kolmannen kerran mainitsimme asiasta respassa, toivat sieltä meille käsipyyhkeet. Viimeisellä viikolla siivoojaa ei näkynyt ollenkaan, ja vaikka sanoimme asiasta kahdesti respaan emme silti saaneet vikalla viikolla siivousta ollenkaan.

Saapuessamme hotelliin meitä pyydettiin maksamaan ensimmäinen kuukausi, ja niin teimme. Viikon päästä saapumisesta respa sulki meidän avainkortit ja kun menimme niitä selvittämään kertoivat että emme ole heidän kirjanpidon mukaan maksaneet mitään. Onneksi Nuutilla oli kuitit tallella ja saatiin asia selvitettyä, mutta eivät respasta edes pahoitelleet tapahtunutta. Sama kävi pois lähtiessä; olimme maksaneet koko loppulaskun jo edellisenä iltana jotta välttyisimme ongelmilta uloskirjautumisen yhteydessä. Aamulla kun oltiin pakattu ja kirjauduttiin ulos niin taas kerrottiin että emme olisi muka maksaneet. Jälleen kuitit esiin ja selvittämään asiaa.. Todella omituista touhua! Lisäksi netti toimi todella huonosti, vaikka meillä piti olla käytössä normaalia parempi yhteys (ja josta maksoimme 7€/päivä extraa). Näistä syistä emme suosittele kyseistä hotellia, eli jos olet aikeissa matkustaa Uuteen-Kaledoniaan (suosittelen sitäkin vielä harkitsemaan, paitsi jos sinulla on paljon rahaa ja puhut ranskaa) niin valitse joku toinen hotelli.

Hotelliavautumisen jälkeen täytyy kertoa jotain hyviäkin puolia, sillä olihan niitäkin. Kalaruuat olivat usein todella hyviä ja joissain ravintoloissa oli mukavaakin henkilökuntaa :D Meidän lähellä oli mahtava leipomo, josta sai superhyvää patonkia, joka onneksi oli halpaakin, noin 1,2€. Leipomossa oli myynnissä ainakin 10 erilaista patonkilaatua ja tuplamäärä kaikkia ihania herkkuja. Maistettua tuli macaronsseja, suklaa fondantteja ja kahta erilaista tiramisua, kaikki erinomaisia! Noumeasta käsin olisi voinut tehdä erilaisia retkiä lähisaarille, mutta niiden hinnakkuuden vuoksi jätettiin väliin (päivän snorklausreissu 80€/hlö, kaksi päivää+1 yö lähisaarella sisältäen lauttamatkan+hotellin 200€/hlö, päiväretki majakkasaarelle sis.tanssishow ja buffetlounas 130€/hlö). Käytiinkin sen sijaan lähisaarella monta kertaa, sinne oli vajaan 5 min venematka joka maksoi 10€/hlö/menopaluu. Se saari oli hieno, kuten olen parissa postauksessa kertonutkin :)

Suosikkipatonki ja minttusuklaa-macarons. Molemmilla hintaa 1,2€.

Seuralainen hotellin uima-altaalla.

Siinä lieni jonkinverran yleistä kerrottavaa, ja ollaan molemmat iloisia että päästiin jatkamaan matkaa kohti toivottavasti kivempia ja viihtyisämpiä kohteita. Sydney tuntui ainakin heti jo paljon mukavammalta paikalta, ja esim. hotellin respan arvailu mistä ollaan kotoisin sai jo hyvälle tuulelle :) veikkasi muuten Saksaa.

Show must go on, rinkat on taas pakattu ja tätä kirjoittaessa katselen Australian maisemia lentokoneesta käsin. Sydneyn välistoppi on jo hoidettu, siitä seuraavassa postissa pari sanaa, ja seuraava määränpää on Melbourne :)

Kommentit

  1. Hyvät matkasuunnitelmat. Tuo valkoinen kukka näyttäisi ihan hyväntuoksuiselta Tiarakukalta!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit