Great Ocean Road

Tehtiin Melbourbesta myös turistibussimatka Great Ocean Road:lle. Vertailtiin netissä hintoja ja valittiin edullinen mutta myös paikallisessa lehdessä kehuttu Autopia tours ja koko päivän reissulle tuli hintaa noin 70/hlö€. Reissu sisälsi 12 tuntia bussissa istumista, 7 stoppia nähtävyyksillä, aamuteen ja lounaan, joten meidän mielestä hinta oli hyvin kohtuullinen.

Aamuvarhaisella paineltiin noutopaikkaan ja oltiin viimeiset mukaan poimitut joten meille jäi penkit takimmaisesta rivistä. Penkit oli vielä vähän alempana kuin muut joten ihan kauheasti ei ikkunoista nähty, mutta onneksi pysähdeltiin aina mielenkiintoisten nähtävyyksien kohdalla.

Ekana bongattiin kenguruita pellolla ja kuski jarrutti tien sivuun jotta kaikki ehtisivät eläimet nähdä. Kenguruita oli kaikkiaan kolme, ja yksi jäi tuijottelemaan bussia vähän kuin me oltaisiin oltu nähtävyys :D Seuraavina stoppeina ihailtiin rannikkoa ja merinäkymää. Meille oli kerrottu että pitäisi olla melko varmaa nähdä koalia matkalla ja kuski ajoikin bussin "varmaan" paikkaan, ja siellähän niitä harmaita möhkäleitä köllötteli eukalyptyspuissa! :) Kaikkiaan nähtiin 4 koalaa tuolla paikalla, harmi että olivat melko korkealla puissa lehdistön seassa jotta olisi saatu hyviä kuvia.

Aika kaukana se oli, mutta selvästi tunnistettavissa.

Koalaa ei paljon turistit kiinnostaneet :D

Samalla pysähdyspaikalla huomattiin myös että vähän matkan päässä ihmiset ruokkivat sorsia, kakaduja ja papukaijoja, ja hinkusin myös niitä valokuvaamaan. Hiivittiin muiden ihmisten joukkoon ja kesken innokkaan kuvien räpsimisen yksi papukaija istui mun päähän! :) en uskaltanut liikkua ettei se lennä heti pois ja hihkuin Nuutille että nappaisi kuvan, ja saatiinkin aika hieno otos kun papukaijakin katsoo kameraan. Hymyssä suin jatkettiin matkaa :)

Molemmat poseeraa.


Seuraavilla pysähdyspaikoilla ihailtiin taas maisemia ja niitähän riitti tuon matkan varrella. Lounasta syötiin pienessä kylässä, käytiin pizzalla ja taas jatkui matka. Lounaan jälkeen ajeltiin tunnin verran eteenpäin ja piipahdettiin sademetsässä kävelyllä.

Viimeisinä stoppeina pysähdyttiin pienellä haustausmaalla, johon oli haudattu pahan laivaonnettomuuden uhrit 1800 luvun lopulla. Vene oli haaksirikkoutunut ja vain kaksi matkustajaa oli pelastunut, 52 ihmistä oli uponnut laivan mukana. Toinen stoppi oli 12 apostolia, eli merestä kohoavat lohkareet joita on alunperin ollut 12 mutta nyt jäljellä enää 8 kun neljä on sortunut ajan myötä. Kotimatkalla pidettiin illallistauko ja käytiin pienessä nuudelipaikassa jonka jälkeen oli vielä parin tunnin ajomatka takaisin Melbourneen. Reissu oli kyllä mielenkiintoinen ja maisemat kauniita, ja opastettu retki oli mainio kun ei tarvinnut itse ajaa eikä pohtia missä on hienoimmat pysähdyspaikat :) Hyvä valinta!

Pari Apostolia.


Kommentit

Suositut tekstit