Ihana Ko Ra, jälleen

Olin siis ilonen jo pelkästään lähtemisestä ja paikanvaihdosta, mut aina vaan paremmaks muuttu Ko Ra:lla. Siellä mulla oli oma huone, joka oli isompi ku Phra Thongilla, ja oma kylpyhuone! Olin sellasessa isossa bungalowissa missä on kolme erillistä huonetta, tai vissiin kaksi, yksi iso ja toinen pieni. Mä olin siinä ”pienessä” eli mulla oli valtava sänky ja jonkin verran tilaa siinä ympärillä. Siellä toisessa huoneessa on ilmeisesti kolme sänkyä, ja sen saa jaettua kahteen erilliseen tilaan jos tarvii.  Ja heti ekana iltana meillä oli grillibileet rannalla :D Ei siinä voinu muutakun hymyillä.. :) Meillä oli siellä iso nuotio, jossa grillattiin kalaa ja katkarapuja ja sit oli muita erilaisia ruokia tarjolla, ja aloteltiin ruokailu kun aurinko rupes laskemaan. Istuttiin rannalla ja tuijoteltiin nuotiota ja syötiin, ihan loistavaa.

Mun huone, oli ihan prinsessaolo kun laitto ton hyttysverkon alas.. :)

Tässä vaiheessa oltiin jo syöty ja keskityttiin jutteluun ja nuotioon. Piero, minä ja Lory (Maxin kuva, ja sen kyllä huomaa! :D).
Ja koko ajan vaan parani; aamupala vasta kasilta, eikä sen jälkeen tarvinnut heti lähteä juoksemaan johonkin. Tosin, heräsin ekana aamuna jo 6 jälkeen, tottumuksesta, enkä saanut enää unta.. :P Päätin sit nousta puol 7 maissa ja lähteä kattomaan jos näkisin auringonnousun, mutta oli liian pilvistä.. Lepäilin sit vielä hetken, ja sit se aamupala kasilta, saatiin syödä ihan rauhassa, ja sit ysin maissa lähettiin veneellä kiertämään saarta snorklausvälineet mukana. Toi oli vähän sellai specialcase, kun saarella oli asunut parin kuukauden ajan amerikkalainen mies, joka nykyään kyllä asuu Bangkokissa, ja toi oli hänen viimenen päivä niin hän oli toivonut tuota kierrosta. Meitä oli vaan hän ja hänen vaimo ja sit minä, Piero ja Max. Oltiin 4 tuntia veneellä ja käytiin pari kertaa snorklaamassa välissä ja kävelemässä vähän rannalla.. Tultiin just lounaaksi eli klo 1 takaisin saarelle, ja sen jälkeen vietettiin rento iltapäivä tehden jatkomatkasuunnitelmia ja lukien ja jutellen.. :)

Tässä edustalla käytiin snorklailemassa, mutta ei ollut mikään supernäkyvyys. Mut hauskaahan se on silti aina :)

Jossain vaiheessa aiemmin kerroin vähän Ko Ra:sta, mut se on siis tosiaan sellanen viidakkosaari, jolla on sekä majotus että vapaaehtoistoimintaa. Tosin se vapaaehtoistoiminta liittyy kiinteesti siihen majotustoimintaan, eli siellä ei oo erillisiä projekteja vapaaehtosille vaan auttavat eri tavoin majotuspaikan pitäjiä. Mm. kierrättävät turisteja viidakossa, opastavat lintubongausta, järjestävät snorklausreissuja.. Vaikka nää kaks saarta on ihan vierekkäin, niin ne on tosi erilaisia. Koh Phra Thong on semmonen pannukakku ja siellä on tosi kuuma, ja se kylä missä me oltiin niin on melko kaukana merestä. Ko Ra:lla puolestaan on paljon ”mäkiä” ja metsää tai siis viidakkoa, ja siellä ei oo yhtään niin kuuma, koska ne puut varjostaa myös sitä paikkaa missä on nuo majotustilat. Ja se on ihan rannalla, joten uimaan pääsee tosi helposti. Siellä on reilu 10 bungalowia missä on eri määrä majotuspaikkoja.

Siellä oli nyt meiän lisäks 4 muuta vierasta (siis sen jo mainitun pariskunnan lisäksi), eli kaks nuorta pariskuntaa, toiset Hollannista ja toiset Saksasta. Molemmat pariskunnat oli tosi mukavia, saksalaiset lähti jo meiän toisena päivänä ja hollantilaiset sit meiän kolmantena päivänä. Sit siellä on henkilökuntana muutama paikallinen nainen ja yksi mies, ja vapaaehtosena Pieron lisäksi Bastian (saksasta). Toinen omistajista, joka enempi tota paikkaa pyörittää ja on tuola melkein aina paikalla, on italiainen Lory, joka on n. 50 vuotias nainen. Lory on asunut Thaimaassa jo yli 10 vuotta ja on naimisissa thaimaalaisen miehen kanssa.

Seuraavana aamuna osasin jo nukkua pitkään, eli herätys puol kasin maissa, vähän luksusta :D Aamupalaks tuolla Ko Ra:lla oli buffettyyliin mysliä, jugurttia ja hedelmiä, pannukakkuja, paistettuja kanamunia ja munakasta. Mä voisin elää pelkästään noilla hedelmillä, jugurtilla ja pannukakuilla, ihan törkeen hyvää :P Aamupalan jälkeen käytiin vaihtamassa vaatteita ja sit lähettiin viidakkovaellukselle!

Siellä me tarvottiin! (Maxin kuva)

Piero ja Bastian on nyt tällä kaudella tuolla tehneet sellasta vaellusreittiä sinne viidakkoon, eli raivanneet kulkuväylää. Jonkin verran sitä kuulemma oli jo valmiina, mut muutaman päivän ne on viettäneet siellä viidakon perukoilla kulkuväylän raivauspuuhissa. Tarkotuksena olis, että ne sais tehtyä reitin joka veis kylästä viidakon läpi yhdelle rannalle, mutta vielä eivät ole päässeet rannalle asti. Meiän oli nyt ajatuksena koittaa jos saatas tehtyä reitti loppuun, mutta ei onnistuttu, kun vielä tuntu olevan aika paljon hommaa. Meitä oli nyt minä, Max, Piero, Bastian ja hollantilaispariskunnan mies Eike. Oli kyllä ihan mahtavaa kiipeillä siellä kivillä ja ettiä niitä reittejä, oltiin yhteensä sellanen 5 tuntia, ja pikkasen oli kyllä väsy olo sen jälkeen :D Mut päätettiin vaellus ihan täydellisellä tavalla; reitin lopuks käveltiin laiturille ja hypättiin mereen :D Ja siitä sit suoraan myöhäselle lounaalle.. :) Loppupäivä sit taas lepäiltiin, oli ihan uskomatonta että omassa huoneessa pysty ottamaan päikkärit niin ettei ollu aivan järjettömän kuuma.. Hetki hetkeltä tykkäsin Ko Rasta enempi ja enempi :)

Viidakkovaelluspäivän illallisen jälkeen hengailtiin porukalla ja kateltiin Maxin valokuvia ja pohdittiin taas meiän jatkosuunnitelmaa reissulle. Se on vähän hankalaa, ku itellä on joku ajatus mihin mennä, ja sit juttelee muiden kanssa ni kaikki suosittelee eri paikkoja niin sit on ihan pihalla että mihin menis :D Meiän piti siis lähteä saarelta torstaina 14.3, sillä meiän viisumit meni umpeen 17.3 ja ennen sitä piti hakea lisäpäivät. Se 17 päivä vaan on tosiaan sunnuntai, ni piti perjantaina hoitaa se, joten tarkotus oli lähteä saarelta torstaina ja mennä Phang Nga:han yöksi ja perjantaina sitten immigrationiin. Varailtiin siinä sitten pari yötä Phang Nga:n hotelliin ja sit vikoille yöunille Ko Ra:lla.


Tää oli mun bungalow, mun huone ei tosin tässä näy kun oli perimmäinen täältä katsoen.

Vika päivä oltiin vaan, heräsin tosin kattomaan auringonnousua kun silloin ekana aamuna oli niin pilvistä. Nyt onnistu paremmin, istuskelin sellasella puunrungolla ja kattelin kun se aurinko sieltä nousu.. :) Aamupalan jälkeen mä makoilin riippumatossa, luin, kävelin rannalla ja uin. Oltiin lähössä lounaan jälkeen joten oli hyvin aikaa pakata ja käydä suihkussa, ja sit haikein mielin suunnata laiturille ja veneeseen. Mun oli paljon hankalampi lähteä tuolta Ko Ra:lta kun Koh Phra Thong:ilta, ihan melkein rupes itkettää :D Vaikka odotinkin innoissani muuta lomailua Thaimaassa, niin tykkäsin ihan hirveesti olla tuolla Ko Ra:lla ni oli sen takia kurja lähteä sieltä. Melko varmasti aion siellä vielä käydä uudestaan jossain vaiheessa, en siis tällä reissulla mutta joskus myöhemmin. Suosittelen ihan ehdottomasti kaikille vierailua Ko Ra:lla jos tahtoo nähdä luontoa, kauniita rantoja ja viettää rauhallista aikaa pienellä porukalla tai kaksin. Siellä on mm. kaksi sellasta bungalowia, jotka on ihan rannalla, ja niistä oikeesti näkee auringonnousun ja meren ihan suoraan sängystä..
:)

Tämmöset näkymät on suunnilleen suoraan niistä parista ekasta bungalowsta.. :)

Kommentit

Suositut tekstit