Ekat päivät Koh Phra Thong saarella


Kuraburissa vietettiin muutama tunti torkkuessa bussiaseman penkeillä ja syömällä pannukakkuja paikallisilla markkinoilla. Puolen päivän jälkeen tavattiin muut saarelle tulevat vapaaehtoiset, joita oli neljä, ja kaikki suomalaisia :D Kuraburista siirryttiin rannalle, ja siellä meitä odotti pitkähäntävene johon pakattiin tavarat ja meidät. Matkaan menee noin tunti, ja sitten oltiin mun kilpparisaarella! J

Koh Phra Thong on siis melko pieni saari, täällä on kolme pientä kylää. Paikallisia asukkaita meidän kylässä on vaan muutama kymmenen, joten melko hiljaista on. Projetktitiimiin kuuluu suomalainen Marjut, joka on projektin vetäjä ja englantilainen Niki, joka on avustaja, ja sitten on vapaaehtoisia vaihtelevasti. Kun me saavuttiin, niin vapaaehtoisia oli yhteensä 8; Maiju, Marko, Tiina, Inkeri ja Pertti (tai Inkku ja Wille, kuten on helpompi lausua :D) suomesta, Max italiasta ja Anh kiinasta. Useimmat on täällä vaan viikon tai muutaman, me ollaan Maxin kanssa ekat pidempään olevat vapaaehtoiset.

Niki oli meitä vastassa rannalla, ja tavarat kuljetettiin ”sivuvaunumopolla” kylään, matkaa rannalta kylään on vain muutama sata metriä. Kaikki projektiin osallistuvat asuvat kotimajoituksessa, eli paikallisten ihmisten taloissa. Usein isäntäperhe asuu alakerrassa ja vapaaehtoiset yläkerrassa. Näin on myös mun kohdalla, olen toistaiseksi talossa ainoa vapaaehtoinen. Huoneita ylhäällä on kolme, minun on melko pieni; iso patja lattialla, ja siinä se sitten onkin :D Tällä hetkellä lähes kaikki tavarat asuu sängyssä hyttysverkon alla mun kaverina, lakananvaihto on varmaan melkonen operaatio :D



Eka päivä oli aika rento, hengattiin yhdessä ja hieman tutustuttiin kylään. Vapaaehtoiset syö täällä yhdessä erään paikallisen pariskunnan kotona, ja talon emäntä on samalla meidän kokki. Joka päivä aamupala on seitsemältä, lounas yhdeltä ja illallinen seitsemältä. Ruoka on täällä ihan mahtavaa, siitä enempi joku toinen kerta.

Toinen päivä, sunnuntai 20.1, oli meille pitempiaikaisille vapaaehtoisille vielä vapaa, joten tutustuttiin vähän enemmän ympäristöön Maxin ja Maijun kanssa. Alotettiin aamiaisella klo 7, me saadaan joka aamu valita kuudesta vaihtoehdosta mitä otetaan; mysliä ja jogurttia, mysliä ja maitoa, pannukakkua, paahtoleipää ja paistettua munaa, paahtoleipää ja munakokkelia, tai köyhiä ritareita. Ei paha ;)

Päivä meni tosi nopeesti vaikkei mitään ihmeellistä tehtykkään, ja sitten iltapäivällä meillä oli sellanen perehdytys, jossa kerrottiin enemmän mitä kilppareiden kanssa tehdään, mitä eri lajeja täällä näkyy ja miten ne tunnistaa toisistaan, millasia jälkiä ne jättää ja kuinka monta munaa minkäkin lajin pesässä yleensä on ja paljon muuta. Se oli tosi mielenkiintoista, ja voidaan sit ite vielä tutkia niitä samoja juttuja ja muita lisätietoja sellasesta kansiosta joka on täällä ”toimistolla”. Toimistona toimii siis talo, jossa Marjut, Niki ja meriruohotutkimusta tekevä Barry asuu. Tai tavallaan siinä on kans pientä taloa lähekkäin, ja toisen alakerrassa on pieni keittiö ja kylppäri, jota me vapaaehtoiset saadaan käyttää. Sit on ulkona pöytä ja pieni oleskelualue jossa on kolme riippumattoa, ja täällä vietetään paljon aikaa yhessä jos ollaan kylässä. 

Kommentit

Suositut tekstit