Rotorua ja Hobitton

Rotoruassa viihdyttiin 3 yötä, 10.-13.12. Uudessa-Seelannissa on ollut yllättäen melko viileää, ja aurinko on pilkistänyt pilvien takaa vain harvoin. Luultiin alunperin että kelien pitäisi olla paljon paremmat, sillä kaikkien ihmisten hehkuttaessa Uutta-Seelantia ei kukaan ole kertonut huonoista keleistä :D kelit oli pitkälti samanlaiset kuin Suomen keväällä/alkukesästä, noin +10-20 pääosin. Rotorua niin ikään tervehti meitä harmaana, ja ensimmäisenä iltana tutkittiin kaupungin muutamat kadut ja todettiin ettei kaupungilla kauheasti ole annettavaa. Pieni satama oli kyllä kaunis, mutta synkällä säällä ei varmasti parhaimmillaan.

Bussien lähtöpaikka oli yleensä kaupunkien turisti-infopisteiden luona.

Torstai-iltapäivälle oltiin varattu retki, jonka vuoksi valittiin Rotorua kohteeksi. Käytiin Hobittonissa! :) Taru Sormusten Herrasta ja Hobitton elokuvathan on kuvattu Uudessa-Seelannissa, ja monille retkillä kuulikin mainittavan joitain kuvauspaikkoja. Hobitton, tai meille tuttavallisemmin Kontu, on rakennettu Matamata nimiseen paikkaan pysyvästi kuvausten ajaksi ja nykyään sinne tehdään opastettuja kierroksia. Rotoruasta oli vielä parin tunnin bussimatka Matamataan, joten mekin ostettiin valmis retki kun ei ollut omaa autoa käytössä. En itseasiassa tiedä saako Hobittoniin edes mennä ilman tuollaista kierrosta, vai pitääkö aina olla opas mukana. Luultavasti pitää.

Sää oli jälleen vähän sateinen ja sateenvarjoja oli tarjolla, mutta onneksi selvittiin muutamilla hajapisaroilla kierroksen aluksi. Hobitton oli todella viehättävä paikka! Hyvin aidosti juuri sellainen kuin se on elokuvissa, toki tietysti värejä sun muita on säädelty elokuvassa, eli ei siellä ihan niin vihreää ollut. Päästiin näkemään suuri osa hobittien kotikoloista (etuovet ja pihat) ja opas kertoi mikä ovi ja piha kullekin hobitille kuului. Hobittonissa on siis nähtävillä nuo ovet ja pihat ja muu ympäristö (lammet ja aukiot ja sillat ja puut jne), mutta oikeasti tuonne ei ole rakennettu hobittien kokonaisia koteja joita elokuvissa näkyy vaan ne kohtaukset on tehty studiossa.

Näitä busseja näkyi pari kappaletta Hobittonissa.

Kukkuu!


Elokuvista tuttuja maisemia.


Kierroksen hintaan kuului yksi juoma hobittien "paikallisessa" eli Green Dragonissa, joka oli hauskaa sillä paikka oli tosi kiva. Opas kertoi, että kun Taru Sormusten Herrasta leffassa Green dragon palaa, niin se poltettiin silloin ihan oikeasti. Siinä on täytynyt saada kerralla kuvaukset purkkiin.. Myöhemmin se rakennettiin uudelleen Hoditti elokuvia varten, ja nyt se on turistikäytössä yhtenä kierroksen paikoista. Ennen paluumatkaa käytiin vielä matkamuistomyymälässä, ja vaikken suuri fani olekkaan olisi tehnyt mieli ostaa yhtä ja toista elokuvakrääsää. Pelastin kaupasta kuitenkin vain Smaug-pinssin, sille oli hyvä paikka reppuun koalan ja kiwin seuraan.. :) Retki oli ehdottomasti näkemisen arvoinen, harmi vaan että kylässä edettiin aika kiireellä eikä kauheasti ollut aikaa tutkia, vaikka nähtävää olisi riittänyt.

The green dragon.

Kiwi, Smaug ja Koala. Pieniä matkamuistoja ja reissukavereita. Kiwi on yrittänyt kerran karata mutta saatiin se kiinni.

Hobittonin jälkeen palattiin Rotoruaan ilallla kuuden aikaan, ja suunnattiin vatsa kurnien isosti mainostetuille, joka torstai järjestettäville yömarkkinoille. Paitsi ettei löydetty mitään markkinoita. Tarkistettiin kartasta ja netistä, mutta kadut olivat ihan tyhjät. Kysyttiin sitten yhdestä matkamuistomyymälästä, niin markkinat olikin peruttu. Tietysti.. Noh, vieressä oli onneksi pieni ravintolakatu josta valittiin intialainen ravintola, joka pelasti markkinapettymyksen loistavalla ruualla!

Perjantaille oltiin suunniteltu retkeä katsomaan kuumia lähteitä, mutta jälleen oli sadetta luvassa niin ei sitten varattukaan tuota retkeä. Oltiin torstaina bussin ikkunasta huomattu että hotellin lähellä oli myös joitain höyryäviä lampia, ja käytiin katsomassa niitä, olihan nekin vähän kuin kuumia lähteitä :)

Nuutti ja sumuinen järvi. Oli muuten kuumaa vettä! (Pakkohan sitä oli kokeilla sormenpäillä..)

Lauantaina 13.12 perinteisen pakkaamisen jälkeen suunnattiin bussilla takaisin Aucklandiin, jossa oli tarkoitus viettää Uuden-Seelannin kolme viimeistä yötä.

Kommentit

Suositut tekstit