Kaukana kotoa, Nelson ja Franz Josef

Kaikourasta matka jatkui Nelsoniin, jossa oltiin pari yötä. Tässä vaiheessa meillä oli selvillä Uuden-Seelannin pohjoissaaren suunnitelma, joka oli kokonaisuudessaan; Christchurch - Kaikoura - Nelson - Franz Josef - Queenstown - Lake Tekapo - Christchurch. Tarkoitus oli olla pisimpään Queenstownissa, mutta haluttiin nähdä muitakin paikkoja niin valittiin tuollainen reitti.
Uuden-Seelannin etelä-saari ja meidän reitti.


Nelson oli pieni ja rauhallinen kylä, jossa lepäiltiin pari päivää. Shoppailtiin mulle uusi päiväreppu, kun mun vanha oli sellainen lötkö ja jo paljon maailmaa nähnyt eikä sitä ollut kauhean mukava kantaa. Kierrettiin urheilukauppoja varmaan pari tuntia ja lopullinen valintakin vei aikaa yli puoli tuntia, kun kaikkia hyviä vaihtoehtoja piti kokeilla selässä ja painon kanssa ja ilman painoa jne.. :D Mutta löytyi se paras reppu lopulta, ja yllättäen sattui olemaan punainen.. :)

Matkaaja ja uusi punainen reppu Franz Josefissa. Reppu näyttää tuossa aika isolta, mutta ihan normaali selkäreppu se on.

Reippailtiin myös Nelsonin ympäristössä ja käytiin Japanilaisessa puutarhassa, joka oli kylläkin hyvin pieni ja selkeästi ei säännöllisen hoidon piirissä. Paluumatkalla huomattiin kyltti joka kertoi Uuden-Seelannin keskipisteen olevan lähistöllä, niin käytiin myös siellä. Se olikin vartin matka tiukkaa ylämäkeä, mutta maisemat oli hienot joten oli vaivan arvoinen rutistus.

Uuden-Seelannin keskipisteestä oli hienot maisemat.


Nelsonista jatkettiin Franz Josefiin yhdeksi yöksi, lähinnä sen takia että matka Queenstowniin oli liian pitkä yhdelle päivällä niin otettiin välistoppi. Franz Josef on ihan pikkuinen kylä, josta moni tekee matkan jäätikölle joko kävellen tai helikopterilla. Helikopteriajelu olisi ollut toki siisti, mutta kurkistus reissulompakkoon kertoi meille että jätetään väliin, jäätä ja lunta löytyy kuitenkin kotoakin. Tutkittiin kylän matkamuistomyymälät, Aasialainen fuusioravintola ja katseltiin illalla hotellilla leffa Outolintu (ei kannata vaivautua, surkea!). Seuraavana aamuna hengattiin kahvilassa 2,5 tuntia kun odotettiin bussia, jolla matkattiin Queenstowniin.

Yksi meidän käyttämistä busseista. Kaikki on toistaiseksi olleet erilaisia, osa isoja, osa pieniä, mutta kaikki ihan siistejä ja turvavöillä varustettuja.


Tällä hetkellä ollaan oltu Queenstownissa jo useampi päivä ja huomenna taas matka jatkuu. Nyt ollaan aikalailla niin kaukana kotoa kuin tällä reissulla voidaan olla, aika jännää :) Aikaero Suomeen on +11 tuntia, suurin aikaero minulle ikinä (toistaiseksi). Viime tiistaina 2.12. (tai oikeastaan keskiviikkona) tuli 10 viikkoa reissussa oloa täyteen. Ensimmäiset 5 viikkoa Uudessa-Kaledoniassa menivät nopeasti, mutta nämä toiset 5 viikkoa ovat, onneksi, tuntuneet tosi pitkiltä. Tähänkin mennessä on nähty ja koettu niin paljon, ettei olisi uskonutkaan. Ystävät ovat useasti mielessä mutta varsinainen koti-ikävä ei ole vielä yllättänyt. Toisaalta, täällä sitä ottaa hotellit ja hostellit todella nopeasti "kodikseen", joten.. Ja, kotihan on siellä missä sydän on, ja tuossa vieressähän se matkaa, joten hyvä täällä on olla ;)

Kommentit

Suositut tekstit