Rentoa menoa Queenstownissa

Queenstown oli meidän Uuden-Seelannin pisin stoppi (ja samalla pisin yhtämittainen yöpyminen samassa majoituksessa), oltiin siellä 6 yötä (1.-6.12.). Majoitukset oli kalliita mutta vähän säkällä löydettiin tarjous Hurley's of Queenstown hotellista, yövy 5 yötä tai enemmän ja säästä 30% varauksen hinnasta, joten varattiin se. Yöhinta oli 68€, ja hotelli ja huone oli todella siisti ja viihtyisä, hyvä valinta.


Maisemia kelpasi ihailla.

Queenstownissa on mahdollisuus kokeilla kaikennäköisiä aktiviteetteja, tarjolla on mm. suuri määrä vesiaktiviteetteja (pikaveneitä, maisemaveneitä, pikku sukellusvene, kanootteja, sup-lautoja..) sekä hurjapäisille useampi erilainen mahdollisuus benji/bungyhyppyyn. Voi myös vuorikiipeillä, maastopyöräillä, vaeltaa luonnossa, luistella, you name it, Queenstownista löytyy! :D Nähtiin aitiopaikalta muutama bungy-hyppy kun oltiin näköalapaikalla syömässä, hurjalta näytti! Ei kokeiltu itse kovin hurjia juttuja, kävi Nuutti sentään maastopyöräilemässä :)

Koitettiin ottaa rennosti eikä säntäillä joka aamu johonkin, joten pari ekaa päivää nukuttiin pitkään, käytiin brunssilla kaupungilla, pyörittiin kaupoissa ja käveltiin maisemareittejä. Meillä oli hotellilla kunnon keittiö (ilman uunia tosin), joten melkein kaikkina iltoina syötiin hotellilla itsetehtyä ruokaa, sekin oli tosi kiva pitkästä aikaa. Nuutti ei muuten ole vanhentunut tällä reissulla päivääkään, kaupasta ostettaessa yhtä olutta ja siideriä kysyttiin paperit ;)

Huonekuvia koitan napata aina kun muistan, ja ehdin ennen kuin saadaan huoneet kaaoksen valtaan..


Nuutti halusi tehdä "tähtiretken" (stargazing) ja alunperin katsottiin että Lake Tekapolla on sellaisia tarjolla, joten varattiin sinne yksi yö Queenstownin jälkeen. Queenstownissa huomattiinkin että niitä oli tarjolla sielläkin, ja vielä edullisesti, niin tehtiinkin se jo siellä. Eli illalla pimeän tultua mentiin korkealle näköalapaikalle gondolihissillä, ja siellä saatiin sisällä ensin alkubriiffi ja lisää vaatetta ja sitten suunnattiin ulos vähän kauemmaksi valoista ja tarkkailtiin oppaan avustamana tähtitaivasta. Käytössä oli pari kaukoputkea joilla katseltiin tiettyjä tähtiä, tähtirykelmiä ja kuuta. Opas kertoi tähtimerkkien nimiä ja etäisyyksiä ja paljon muita jänniä tarinoita, ja vaikka reilun tunnin seisoskelusta tulikin vähän vilu niin oli mielenkiintoinen retki. Sisällä saatiin vielä kaakaota lämmitteeksi ennen hotellille paluuta.

Yhtenä päivänä Nuutti tosiaan kävi maastopyöräilemässä kunnon maastossa ja hyvällä pyörällä. Mä en mennyt mukaan, koska mitäs iloa siitä retkestä sitten Nuutille olisi ollut.. :D Toiseksi viimeisenä päivänä tehtiin koko päivän retki Milford Sound-järvelle (siitä lisää eri tekstissä) ja viimeinen päivä tuolla oli samalla Suomen itsenäisyyspäivä :) juhlittiin käymällä samalla näköalapaikalla hienossa ravintolassa buffet-lounaalla (nam mikä jälkkäripöytä!) ja juomalla kuoharit hotellilla.

Hienolla lounaalla.


Maisemaa näköalapaikalta.

Käytettiin retkien varaamiseen book me -sivustoa (bookme.co.nz), josta löytyi todella hyviä tarjouksia Uuden-Seelannin aktiviteetteihin. Jos olet suuntaamassa Uuteen-Seelantiin niin suosittelen vilkaisemaan sivustoa, sieltä löytyy varmasti jokaiselle jotakin!

Viihdyttiin hyvin Queenstownissa ja oli mukava ottaa muutama päivä vähän rennommin. Aika tosin ei ole tällä reissulla (Uuden-Kaledonian jälkeen) tullut kertaakaan pitkäksi, sillä iltaisin on usein tehty tulevia matkasuunnitelmia, ja siihen puuhaan saa kyllä kulumaan paljon aikaa.. Mutta on se kyllä kivaakin!

Kommentit

Suositut tekstit