Thaimaan vikat kohteet, Chiang Mai ja Bangkok

Moni oli kehunut Thaimaan pohjoisosia ja Chiang Maita ja oppaissakin sanotaan että se on hieno paikka ja erilainen kuin Thaimaan eteläosat. Ajateltiin siis käydä katsomassa miltä siellä näyttää ja oltiin viikon verran siistissä ja tosi edullisessa hotellissa (20€/yö, Mewin Hotel. Muuten loistava, mutta älä pesetä vaatteita siellä! Tulee takaisin likaisempina kuin lähtiessä..). Kun saavuttiin oli jo ihan ilta ja pimeää ja haettiinkin vaan viereiseltä kioskilta vähän iltapalaa ja siinähän se päivä sitten olikin. Seuraavina päivinä tutustuttiin kaupunkiin ja käytiin oikeastaan joka ilta hotellin lähellä iltamarkkinoilla, joita riitti monelle kadulle ja tarjolla oli vaatteita ja kaikenlaisia tavaroita.

Meidän mielestä Chiang Mai ei kyllä erityisesti eronnut Thaimaan eteläosasta, ihan samanlaista siellä vaikutti olevan. Paikalliset tosin puhuvat huonompaa englantia ja siellä on edullisempaa muihin paikkoihin verrattuna. Esimerkiksi käytiin hieronnassa, ja 30 min maksoi 100 bahtia (2,5€) ja tunti oli 180 bahtia (4€). Syötiin myös aika usein food courteissa, joissa taas sai mahan täyteen muutamalla eurolla, se on kyllä ihan huippua Thaimaassa :)

Hauska bussibaari hotellin lähistöllä, joen vieressä. Yhtä hauskoja eivät olleet jalkojen kimppuun käyneet hyttyset..

Jokia riitti. Ja paljon kaloja. En kyllä omaan pöytään niitä tuolta kalastaisi.


Oltiin ajateltu osallistua kokkikurssille, sillä niitä järjestetään tosi paljon Chiang Maissa. Tutkittiin vähän ja valittiin yksi joka oli saanut tosi hyvät arvostelut, mutta se oli täynnä kaikkina päivinä kun oltiin siellä, joten ei sitten opittukaan kokkaamaan thairuokaa. Nooh, ensi kerralla.. Saatiin myös Nuutin tutuilta vinkki käydä retkellä vielä pohjoisemmassa vuorilla ja katsomassa kirsikan kukintaa, ja vuokrattiin oma auto ja kuski kun se oli lähes yhtä halpaa kuin osallistua valmiille retkelle. Ajeltiin pieniä kiemuraisia teitä ja pysähdyttiin vesiputouksilla, palatsinähtävyydellä, Thaimaan korkeimmassa pisteessä ja niiden "kukkivien" puiden luona. Paitsi ettei ne enää kukkineet :D Jäljellä oli vain hyvin pieni osa kukista ja vähän harmitti, mutta onneksi kuitenkin nähtiin muita kivoja paikkoja reissun aikana. Ja ostettiin hienot pipot Japania varten :D

Vesiputous oli mahtava!

Temppeleitä oli kaksi vastakkain ja niiden ympärillä hieno puutarha. 


Sunnuntaisin tuolla järjestetään isot markkinat eräällä keskustan alueella ja käytiin myös siellä hämmästelemässä ihmisvilinää. Yksi päivä vietettiin uudessa hiljaisessa ostoskeskuksessa, syötiin macaronseja, juotiin bubble-teetä ja käytiin leffassa katsomassa Imitation game. Se oli ihan huippuleffa! Menkää kaikki katsomaan se :D Se päivä oli oikein onnistunut sokerihumalan, hyvän leffan ja kotimatkalla syödyn raikkaan salaatin ansiosta. Chiang Mai oli ihan kiva paikka, mutta koska se on pelkästään kaupunkikohde ja tykkään Thaimaassa enemmän rantakohteista, niin tuskin tulee tuonne mentyä uudelleen.

Tyhjä ostoskeskus ja bubbletee paikka. Mä olin jo aiemmin juonut yhden, mutta Nuutti otti tuolta ja sieltä sai kaksi yhden hinnalla, joten mäkin otin uuden.. :p


Chiang Maista lennettiin Bangkokiin, jossa vietettiin pari päivää ennen Japaniin lähtöä. Hotellin valinta meni ihan nappiin (Wendy's house, 35€/yö sis aamupalan) sillä hotelli oli siisti ja ihan MBK kauppakeskuksen kulmilla. Ei siis tarvittu mitään julkisia kulkuneuvoja (paitsi taksit lentokentältä ja takaisin) kun pari päivää meni nopeasti vähän shoppaillen ja jatkosuunnitelmia tehden. Käytiin Bangkokissakin leffassa, katsomassa Jupiter ascending mutta se oli yhtä surkea niinkuin on arvosteltukin. Tähän älkää siis vaivautuko ;)

Virkeinä ja pirteinä uudet pipot päässä keskellä yötä ennen kentälle lähtöä.


Siinä olikin sitten Thaimaan osuus, ja innokkaina lähdettiin 7.2 aamulla klo 5.00 hotellilla lentokentälle ja matkattiin Tokioon!

Kommentit

Suositut tekstit