Alkuvuoden matkasuunnitelmat ja ihana Singapore osa 1

Thaimaan jälkeen meillä oli määränpäänä Singapore ja Kuala Lumpur, jossa molemmissa oltiin viisi yötä. Pohdittiin pitkään että mihin muualle Aasiaan mentäisiin kuin Thaimaahan, kun meillä kaikenkaikkiaan oli varattu kaksi kuukautta Aasian matkailuun. Vaihtoehtojahan on vaikka mitä, ja lähinnä me mietiinn Vietnamin, Kambodžan, Hong Kongin, Singaporen, Balin ja Kuala Lumpurin välillä. Mä halusin Singaporeen ja Kuala Lumpur otettiin siihen kylkeen läheisyyden ja edullisten lentojen takia. Alkuvuoden matkasuunnitelma oli siis seuraava: Singapore 10.-15.1, Kuala Lumpur 16.-20.1, Khuraburi 21.1, Koh Phra Thong 22.-29.1 (=mun vapaaehtoistyöpaikka/kilpparisaari), Chiang Mai 30.1 - 5.2, Bangkok 6.-7.2. 7.2 lennetään Tokioon, ja siellä ollaan 9 yötä ja sitten onkin vuorossa matkan viimeinen etappi, San Francisco ja sen lähialueet. Mihin tää aika on oikein mennyt, mehän tullaan kohta jo kotiin! :D

Yli neljä kuukautta on nyt reissua takana, ja tuntuukin kyllä että ollaan oltu tosi kauan pois Suomesta. Välillä kun on reissuväsymystä ilmassa tuntuu kotiinpaluu ihanalta ajatuksesta, ja toisaalta hirvittää paluu arkeen ja kylmään Suomeen.  Myös tilin saldoa vilkuillessa alkaa jo koti-ikävä koittaa.. Sillä kyllä se totta on, että budjetti ylittyy aina. Matkoille pitäisikin ottaa mukaan vähemmän vaatteita ja enemmän rahaa kuin mitä alunperin suunnittelee :D Tää Aasian osuus on ollut aika leppoisaa oleilua ja vähän jo käynyt tylsäksi, mutta nyt tätä kirjoittaessa onkin vika päivä Bangkokissa ja huomenna lennetään Tokioon. Kiva päästä taas uusiin maisemiin!

Kivimiehiä! Melkein kun Hesassa ois.. :)

Noniin, ja sitten niitä menneitä matkakohteita, vuorossa Singapore. Kun oltiin niin lähellä ja aikaa oli, tuntui Singapore sellaiselta must see kohteelta, ja mä olin jo niin pitkään haaveillut Marina Bay Sands hotellista että olihan sinne päästävä. Odotettiin että Singaporessa on supersiistiä ja kova tungos (Singapore lienee maailman kolmanneksi tiheimmin asutettu alue) ja siistiä kyllä oli, mutta tungosta ei! Yllätävää, mutta kivaa, sillä liikkuminen joka paikassa oli kovin helppoa. Lentokentällä jo yritin bongailla roskia, eikä niitä tosiaankaan juuri ollut. Kentältä hotellille päästiin helposti sufflebussilla (9 Singaporen dollaria) vaikka kello lähentelikin 11 illalla. Hotelli oli hyvällä paikalla keskustassa, ja huone oli pienin missä ollaan ikinä yövytty :D se tiedettiin kyllä jo etukäteen, mutta vähän huvitti ettei huoneessa ollut oikeasti kuin se sänky (joka oli kiinni ikkunaseinässä ja myös toisessa päätyseinässä) ja ihan vähän tilaa sen jalkopäässä ja toisella puolella. Takaseinään olikin kehitetty hauska säilytysratkaisu pienille tavaroille, joille oli omat kolot seinän sisällä, eli näytti siltä etteivät ne vieneet lainkaan tilaa.

Hotel Kai ja pikkiriikkinen huone. Löin 'pari' kertaa jalan sängyn reunaan sieltä poistuessa, ja sainkin melko kivat muistelmat muistoksi.

Yövyttiin neljä yötä keskustassa ja yksi Marina Bay Sands hotellissa (siitä tulee erillinen kirjoitus..), ja Nuutilla oli aluksi taas vähän ongelmia vatsan kanssa. Otettiinkin pari päivää melko rauhassa, ja lähinnä hieman shoppailtiin ja etsittiin pyykkipaikkaa. Thaimaassa pyykinpesu on ollut helppoa, kun joka kadulla on pyykkipaikka, mutta Singaporesta ei löydetty pesulaa millään! Kysyttiin hotelilta ja sieltä eivät tienneet, ja googletettiin, ja lopulta löydettiin vajaan parin kilometrin päästä itsepalvelupesula, joka vielä olikin siellä missä kartta kertoi sen olevan, ja niin saatiin taas puhdasta pyykkiä. Se onkin pitkässä matkassa aina pieni ilonaihe, puhtaat vaatteet :)

Hämmästeltiin kuivareiden logiikkaa.

Pilvenpiirtäjiä todellakin riitti.

Ostettiin kahden päivän turistikorit, joilla saatiin käyttää kaikkia julkisia kulkuneuvoja ja päästiin päiväksi matkustamaan myös hop on hop off - bussilla, ja sellainen kierros tehtiinkin, mutta vähän oli suppea kierros. Nähtiin jonkin verran keskustaa, puutarha Marina Bayn takana, iso maailmanpyörä ja pätkä F1- rataa. Käytiin myös Night Safarilla, ja se vasta jännä kokemus olikin! Kyseessä on siis kaupungin ulkopuolella oleva "eläintarha" jossa eläimet ovat isoissa luonnonmukaisissa aitauksissa, ja niitä pääsee ihailemaan kun ne ovat (yleensä) aktiivisimmillaan eli yöllä. Aitausten keskellä kulkee pieni junarata, jonka kierros kestää 45 minuuttia. Aitaukset on tehty fiksusti ja näyttää kun niitä ei olisi ollenkaan, eli ilmeisesti ne on tehty jonkinsortin ohuesta, sähköistetystä kaapelista (?). Eläintarhassa asustaa leijonia, karhuja, hippoja, hyeenoita, kirahveja ja vaikka mitä! Lisäksi tarhaan pääsee kävelemään vartavasti rakennettuja reittejä pitkin. Hieno ja erilainen eläinkokemus, suosittelen Singaporen kävijöille! :) Vinkiksi vielä että kuljetus keskustasta (metro + bussi) vie aikaa noin tunnin verran, eli kannattaa lähteä ajoissa.

Maailmanpyörä ja muuta maisemaa.

Flamingot night safarilla, ne olikin oikeestaan ainoat eläimet jotka oli valaistu joten niistä sai kohtalaisen kuvan.

Singapore oli kiva kohde ja hyvää vaihtelua Thaimaan kaaokselle. Vähän kallis paikkahan se on, etenkin kun haluttiin majoittua keskustassa niin hotelli maksoi noin 80€/yö (sisälsi kuitenkin aamupalan ja päivittäiset Orio-keksit huoneessa :D) ja monet ruokapaikat olivat kalliita. Me tosin syötiin lähinnä ostoskeskusten ruoka-alueilla joista sai hyvin edullistakin ruokaa. Julkinen liikenne sen sijaan oli edullista (metrolla lentokentälle keskustasta vain reilu pari euroa). Ja vähän rokotti matkakassaa, kun piti shoppailla.. Mä en juurikaan ole ostanut mitään tällä reissulla, ja innostuin Desiqualin alennuskylteistä.. Ja mitä mä sieltä sitten ostin, hyvien alennusten ja ihanien värikkäiden vaatteiden joukosta? Mustan mekon. Normaalihinnalla. :D Mutta se vaan oli niin hieno että oli pakko ostaa.. :) Menkää ihmiset siis Singaporeen, huippupaikka! :)

Hienoja ostoskeskuksia. Niin, ostin myös tuon mekon Desiqualilta, mutta se oli sentään -70% ja maksoi noin 16 euroa..

Kommentit

Suositut tekstit