Reittisuunnitelma ja lentojen varaus

Reittisuunnitelma lienee eniten päänvaivaa aiheuttanut asia suunnittelussa, mikä tietysti on ihan luonnollista :D Reittisuunnitelmasta meillä oli montakin versiota ja muutettiin sitä moneen otteeseen. Netistä löytyy miljoona ja pari muuta matkablogia (joista useimmat ihan mahtavia ja täynnä hyviä vinkkejä!), ja niiden perusteella kovinkaan moni ei välttämättä varaa lentoja etukäteen, vaan varaa ainoastaan ekan lennon ja jatkaa sitten sieltä minne nenänpää näyttää. Me kuitenkin päädyttiin varaamaan jo kaikki lennot yhdellä maailmanympäri-lentopaketilla, niin matkareitti on etukäteen selvillä.

Alkuperäisessä suunnitelmassa oli lähteä reissuun marraskuussa ja kohdemaita oli Japani, Kiina, Aasia, Indonesia, Australia, Uusi-seelanti, Peru, USA ja Kanada, ja välissä haaveiltiin myös Fidzille menosta. Käytiin Kilroy travelssilla reittiä suunnittelemassa huhtikuussa, ja sen jälkeen jo vähän karsittiin, mm. Kiina, Peru ja Kanada. Sitten Kanada oli vielä uudelleen harkinnassa, mutta jäi lopulta reitistä pois. Kesällä lisättiin reittiin vielä Uusi-Kaledonia kun Nuutilla on siellä työprojekti lokakuussa, ja se sopi niin hyvin meidän reittiin että päätettiin lähteä sinne molemmat ja jatkaa sieltä varsinaista maailmanympärimatkaa. Samalla aikaistettiin lähtöä, eli lähdetäänkin jo syyskuun lopussa marraskuun sijaan.

Lopullinen reitti jolle liput varattiin on siis: Uusi-Kaledonia (6 vk), Australia (3vk), Uusi-Seelanti (3 vk), Aasia (2 kk), Tokio (1 vk), Kalifornia (3 vk). Kaikenkaikkiaan ollaan reissussa puolisen vuotta ja palataan Suomeen maaliskuun puolessa välissä. Tai sellanen suunnitelma on tässä vaiheessa, tosin tuolla paketilla lentojen päivämääriä saa muuttaa ilman lisämaksua, että eihän sitä tiedä jos viihdytäänkin pidempään.. :)

Kartta ja narureitti, kyllähän tällanen täytyy jokasella reissaajalla olla!


Varattiin lentopaketti Star Alliancen sivuilta, kun todetiin että Kilroyn kautta se oli jotenkin jäykkää ja kauheesti aikaavievää, ja muut alliancet ei meidän mielestä olleet yhtä hyviä. Star Alliancen kautta saatiin hyvät lennot kaikkiin haluttuihin kohteisiin ja tosiaan matkapäivien muuttaminen on maksutonta. Reittimuutoksesta joutuu maksamaan jos sellasia haluaa tehdä. Lentojen varaaminen oli kyllä aikamoinen urakka, kun piti sovittaa kaikki halutut reitit ja päivämäärät yhteen. Lisäksi huomattiin että aika moni asia vaikutti hintaan (mm.matkapäivät, välilaskulliset lennot jne) joten varattiin mahdollisuuksien mukaan kaikki lennot tiistaille, kun sen kerrotaan olevan edullisin lentopäivä :D Varmuudeksi otettiin vielä Uuden-Kaledonian lennot erikseen että jos Nuutin projekti peruuntuu tms niin ei tarvi koko pakettia muuttaa vaan vaan yksiä lentoja. Eli lennetään ensin Sydneyhin, ollaan siellä pari yötä ja sieltä sitten Uuteen-Kaledoniaan, Noumeaan. Ja sieltä 5 ja puolen viikon jälkeen takasin Sydneyhin josta matka jatkuu.



Kommentit

Suositut tekstit