Pieniä lähtövaikeuksia ja ekat lennot

Kaikki olikin sujunut liian hyvin ennen lähtöä joten pitihän sitä jotain vastoinkäymisiäkin löytää :D Vikan illan pakkaus, aamun pakkaus, kotoa lähtö ja matka kentälle meni kaikki ihan nappiin, ja marssittiin lentokentän tiskille jättämään laukut. Kysyttiin virkailijalta että missähän vika, kun ei online check-in:n kautta saatu näkyviin ekan lento-osion vikaa lentoa eli Bangkok-Sydney väliä. "Onhan teillä se viisumi Australiaan haettu?". Hah, eihän meillä ollut..

Parin tunnin hämmästelyn, eri asiakaspalvelijoiden, netissä tehtyjen viisumihakemusten ja puhelinsoittojen jälkeen oltiin saatu hakemus tehtyä ja lento siirrettyä seuraavalle päivälle. Ystävällistä väkeä Lufthansalla! Ja koska meillä on toi Around the world- lentopaketti, saatiin lentoja siirrettyä vielä 20 minuuttia ennen lähtöä, ilman lisämaksua. Sitten kavereille Helsinkiin yöksi, ja jännäämään ehtiikö viisumit tulla vajaassa vuorokaudessa.

En kyllä vieläkään käsitä, miten me ei oltu tajuttu koko tätä viisumiasiaa! Outoa ettei tää tullut puheeksi kenenkään kanssa, tai että lentovarauksen yhteydessä ei ollut mainintaa. Kun tää ilmeisesti on lähes vastaava Jenkkien Estan kanssa, ja siitä on erikseen maininta lentopaketissa. Mutta, eihän tässä voi kun itseään syyttää kun ei tarkistettu..

Yritettiin selailla netistä miten kauan tuon hakemuksen läpimeno kestää, ja vastauksia oli että parista minuutista pariin viikkoon, joten se ei kauheesti auttanut. Nuutti laitto jo sähköpostia sinne virastoon ja ei saanut ti-ke yönä ees nukuttua kun pohti vaihtoehtoja et mitä tehtäis. Kun eihän mulla ollut mihinkään kiire, mutta Nuutin oli pakko ehtiä lauantai aamuksi klo 7 Sydney:n, jotta pääsisi seuraavalla lennolla Sydneysta Uuteen-Kaledoniaan ja maanantaina töihin. Meiän lennot oli siirretty lähtemään seuraavana päivänä eli 24.9. aamulla 6.20, ja kun kolmelta herättiin niin viisumit ei olleet menneet läpi. Vartti pohdittiin vaihtoehtoja, kunnes Nuutti sai sähköpostin et viisumi ok, HUH! Sit pari tuskasta minuuttia, mutta myös mä sain viestin että tiedot ok :) Sitten ei muuta kun rinkka kiinni ja matkaan!

Pikkasen meitä jännitti vielä kentälle mennessä, et näkyyhän tiedot myös siellä oikein. Ja viisumit kyllä näkyikin, mutta nyt oli jostain syystä ongelmia laukkujen kirjauksen kanssa :D taas puoli tuntia tiskillä, mutta lopulta näytti siltä että laukut lähtee oikeaan osotteeseen.

Eka lento Helsinki-Frankfurt meni kivuttomasti, ja välilaskun 6 tuntia saatiin kulumaan syöden ja kentällä pyörien. Huomasin ulkona sellasen lentokoneen missä on myös yläkerta, ja sanoin Nuutille että "mäkin haluun tollaseen". Nuuttihan sitten huvikseen tarkisti millasella koneella jatketaan matkaa.. Ja sehän sattu olemaan Airbus A380, maailman suurin matkustalentokone :D Löytyy luxusyläkerrat ja kaikki, vähän siistiä! Tosin eihän meillä sinne yläkertaan mitään asiaa ollut.. Muuten se oli näin turistiluokan mittakaavan mukaan ihan normaali kone.

Frankfurtin lentokentältä löytyi hyvää ruokaa :p

Siellä se meiän superkone on!

Lentokoneen penkkien väritys thai-tyyliin.


Helsinki-Bangkok ja Bangkok-Sydney välit oli sitten vähän pitemmät, 11 ja 9 tuntia, ja ensin Nuutti ei meinannut päästä Bangkokin koneeseen ja mä en meinannut päästä Sydneyn koneeseen :D jotain häikkää siis lieni viisumeissa/lipuissa, mutta tuplatarkistuksen jälkeen päästiin sisään. Matkat oli vähän ikäviä ja ruoka pahaa, perus lentokonemeininki siis. Torstai-iltana paikallista aikaa 20.15 laskeuduttiin vihdoin Sydneyn kentälle, ja päästiin ihan ongelmitta passintarkistuksesta läpi, vaikka vähän sitäkin oltiin pelätty että päästääkö ne meitä maahan :D Ja laukutkin löysi perille, ihme! Oltiin fiksuina varattu lentokenttähotelli, joten shuffle bussilla hotellille, suihku, ruokaa huonepalvelusta ja unille. Ei tarvinnut kauaa unta houkutella parin päivän matkustamisen jälkeen :)

Kommentit

Suositut tekstit