Raakaa kalaa, upeita rantoja ja markkinahumua

Viikonloput on täällä Uudessa-Kaledoniassa parhaita, koska Nuuttikin on vapaalla :) Viime perjantaina käytiin ekaa kertaa hotellin baarissa, kun oltiin sovittu että nähdään Nuutin työkavereita ensin siellä ja mennään sitten yhdessä syömään. Kaksi olikin jo paikalla kun me mentiin, mutta kolmatta vielä odoteltiin. Ja odoteltiin.. Sattui sopivasti olemaan happy hour, joten oli pakko juoda kaksi lasia viiniä yhden sijaan ;) Noh, se kolmas tyyppi ei ikinä saapunut paikalle, ja toinen niistä baarissa olleista päätti jäädä sinne, joten lopulta meitä oli vaan kolme syömään lähtijää. Fabien, Nuutin työkaveri, on ollut täällä aiemminkin ja tiesi hyvän paikan joka oli ihan hotellin lähellä. Seurattiin sen esimerkkiä, ja päädyttiin syömään raakaa tonnikalaa ja nautaa :) ne oli leikattu ihan ohuiksi viipaleiksi ja sai syödä niin paljon kun halusi (hintaan 22€). Oli muuten tosi hyvää!

Tonnikala-vaihtoehto,  höystetty sipulilla ja yrteillä sekä oliiviöljyllä ja soijalla. Lisäksi ranskalaisia ja punaviiniä.

Ja tässä Beef.


Lauantaina hypättiin aamulla autoon ja ajettiin noin 170 kilometriä saarta "ylöspäin" kohti paikkaa, jossa oli pari rantaa joita Nuutin työkaverit oli kehuneet. Tiet on täällä hyvässä kunnossa vaikkakin välillä aika kapeita, ja nopeusrajoitus on maantiellä pääosin 90 tai 110km/h. Matkaan meni parisen tuntia, ja ensimmäinen ranta oli melko autio ja tosi tuulinen. Siellä olikin toisessa reunassa muutamia surffaajia (ja ihan varmasti muuten nähtiin hainevän vilahdus..! Mutta onneksi kaikki surffarit pääsi turvallisesti rantaan). Jatkettiin toiselle, lähes vieressä olleelle rannalle ja siellä olikin vähän enemmän väkeä ja jonkin verran purjelautailijoita (?). Ja ihanaa, turkoosia vettä! Käytiin vähän uimassa ja snorkkaamassa, mutta vesi oli niin matalaa ettei siitä oikein tullut mitään, eikä myöskään nähty yhtään kaloja. Aika autiolta ja hiljaiselta vaikutti ainakin tuo saaren läsipuoli jolla ajeltiin, muutama pieni kylä oli matkalla mutta siinä kaikki.

Maisemia matkalta

Ranta nro 2

Minähän se siellä! Kätevää kun on vedenkestävä kamera :)


Sunnuntaina käytiin Fabienin mukana paikallisilla markkinoilla, jotka oli melko pienet. Tarjolla oli hedelmiä, kalaa ja jonkin verran vaatteita ja matkamuistoja. Tyydyttiin ostamaan vaan banaaneja. Törmättiin markkinoilla jälleen yhteen työkaveriin (joo, niitä on täällä aika monta, 9 ranskalaista Nuutin lisäks ja tietysti kaikki paikalliset jotka samassa paikassa työskentelee), ja käytiin kahvilla läheisessä kahvilassa. Taas kerättiin hyviä vinkkejä viikonloppureissuja silmällä pitäen, täällä saaren läheisyydessä saattaa kuulemma nähdä kilppareitakin, jos on oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Pidetään sille peukkuja! :) Kerron kyllä heti sitten jos onnistaa.. :) Markkinoilta en ottanutkaan yhtään kuvaa kun sekä puhelin että kamera oli molemmat hotellilla.

Näistä mun kuvista vielä jokunen sana; kuvat on otettu joko iPhonella tai Fujifilm xp water proof -kameralla ja tulee usein julkaistuksi ihan samassa muodossa kun oon ne napsinut, eli en kauhesti niitä muokkaile kun valokuvaus ei oo mun parasta osaamisaluetta. Toivottavasti fiilikset silti välittyy näistäkin :) Hienompia kuvia voikin katsella tuolta meidän toisesta blogista, ne kuvat on Nuutin ottamia ja muokkaamia: m4tk4.tumblr.com .

Kommentit

  1. Kiva lukea näitä kuulumisia! :) Naattikaa :P
    -Anni

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit