Kaloja ja perhosia

Viikonloppu oli täällä jälleen aurinkoinen ja lämmin. Perjantai-iltana käytiin syömässä lähellä olevassa italialaisessa ravintolassa, joka mainostaa että heidän ruokansa valmistetaan aidossa puulämmitteisessä uunissa. Otettiin pizzaa, ja täytyy myöntää ettei se nyt kauhean kummoista ollut. Vähän sama kuin ruoka täällä yleensäkin. Yleisesti ottaen siis ihan hyvää, mutta ei mitään erikoista. Odottelenkin jo vesikielellä etenkin Thaimaan keittiön antimia.. :)

Lauantaina poikettiin Noumean viralliseen keskustaan (n.5 km meiän hotellilta) urheilu- ja retkeilyliikkeeseen, kun ajateltiin katsoa jos löydettäisiin hyvät räpylät snorklaukseen. Löytyihän sieltä ja kun hintakaan ei ollut paha verrattuna tän paikan tasoon (25€/pari) niin napattiin molemat matkaan Aqua Lung Caravelle-räpylät. Mä ostin lisäksi ohuen paidan joka on tarkoitettu suojaamaan auringolta snorklaillessa. Nuutti oli semmosen paidan ostanut jo aiemmin meiän lähellä olevasta Billabong-liikkeestä. Snorkkelit ja uimakengäthän meillä oli jo alunperinkin mukana, ne hankittiin Thaimaasta vuosi sitten ja on olleet kyllä tosi hyvät! Uimakengät on saman merkkiset kun räpylät ja snorkkelit on molemmilla Ocean dynamics Nova merkkiset, ja mulla on vielä sellanen uusin malli jossa on suljin snorkkelin päässä joka estää vedenmenon snorkkeliin sukeltaessa tai aallokossa. Kätevää :)

Käytiin shoppailun jälkeen piipahtamassa vajaan vartin ajomatkan päässä olevalla uimarannalla, mutta siellä oli tosi paljon väkeä eikä ollenkaan aurinkotuoleja. Todettiin siinä paikkaa etsiessämme että se viime viikonlopun saari oli kyllä paljon kivempi.. Ja sitten päätettiin suunnata sinne ennemmin kuin jäädä tolle toiselle rannalle. Joten, auto takaisin meidän lähirannalle ja taksiveneellä saareen. Viime kerran ruokaongelmista viisastuneina mentiin tällä kertaa ekana syömään, ja se tonnikala-annos oli kyllä tosi hyvä! (Juuri kun vähän haukuin paikallisia ruokia kirjotuksen alussa.. :D) Snorklailtiin ja treenailtiin räpylöiden käyttöä ja sukeltamista noin 45 minuuttia, kunnes mun huulet rupes sinertämään ja iho oli koko ajan kananlihalla. On meinaan vähän vielä viileetä tää vesi täällä..


Tonnikalaa uuniperunan, riisin ja salaatin kera.

Moikka!

Isoja fisuja


Illalla vietettiin elokuvailtaa kaikkien asiaankuuluvien herkkujen kera: siideriä Tiinalle, inkivääriolutta Nuutille (joka olikin alkoholitonta,oho!), karkkia, popcornia ja suklaata. Leffaksi valikoitui uusin Need for speed, joka oli melko surkea, mutta tulipahan nähtyä.

Leffaeväät


Sunnuntaina kun saatiin itsemme liikkeelle kiivettiin läheiselle kukkulalle, jonka ympäristössä kulkee pari ulkoilureittiä. Me kiivettiin ylös ihan autotien laitaa ja tultiin alas sitten metsän keskellä pikkuisia polkuja. Ylösmennessä hämmästeltiin pyöräilijää joka vuoroin painoi mäkeä ylös ja vuoroin laski sata lasissa mäkeä alas. Ilmeisesti jonkin sortin treeni oli siis menossa. Yhden levähdyspaikan kohdalla huomasin että joku mies kurotteli auton päällä seisten läheiseen puuhun, ja itsekkin oli mentävä katsomaan mitä sieltä löytyi. Se oli mangopuu! Olin jo suunnilleen intopiukeena kiipeemässä mangojen perässä puuhun kun Nuutti totesi jostain pudonneista yksilöistä että ne oli vielä ihan raakoja :( ei siis mangovälipalaa tällä reissulla..

Maisemaa näköalapaikalta


Ihailtiin matkalla ja mäen päällä hienoja maisemia ja alastullessa metsässä lintuja ja perhosia. Multahan oli tietysti kamerasta akku loppu ja puhelin hotellilla, mutta onneksi oli Nuutin kamera matkassa. Kohdattiin matkalla mm. utelias perhonen, joka klävi poseeraamassa Nuutin lippiksen päällä ja jopa istahti mun kädelle! Mä yritän aina houkutella perhosia istumaan mun kädelle jos nään niitä sopivasti, mutta tää oli ensimmäinen veijari joka oikeasti tuli siihen :) se oli aika kovia kokenut kaveri ja sen siivissä oli monta repeytymää, mutta kärsivällisesti se poseerasi ennen kuin säikkyi koiranulkoiluttajia. Koitettiin bongata myös värikkäitä papukaijoja, koska niitäkin oli siellä alueella opaskylttien mukaan. Ei nähty yhtään, ja olin vähän pettynyt.. Kunnes nähtiinkin niitä meidän lähirannan puussa :D oltiin siis menty merta edemmäs kalaan ;) Kotimatkalla löydettiin myös yksi kiinalainen ravintola aika läheltä hotellia, joka aiotaan käydä katsomassa lähipäivinä. Onnistunut viikonloppu siis :)

Siinä se nökötti :)

Kommentit

  1. Moikka,

    Löysin sattumalta tämän vanhan blokin ja yllätykseksi siellä ollaan näköjään taas matkailemassa. Kiva lukea mitä kaikkea matkan varrella näkyy, sattuu ja tapahtuu.
    Matkasuunnitelmastanne sen verran, että omakohtaisiin kokemuksiin perustuen viettäisin 3 vkoa Uuden-Seelannin pohjoissaarella ja
    toiset 3 vkoa eteläsaarella. Siellä on sen verran nähtävää, ettei muualla tarvitsisi välttämättä käydäkään. Ja tuolla kannattaa ehdottomasti käydä
    vaeltamassa Milford track ympäri.

    t. Marko K.

    VastaaPoista
  2. Moi Marko! Kiva kun löysit blogin taas ja kiva kun jätit kommentin! Kiitos Uuden-Seelannin vinkeistä, pistetään korvan taakse :)

    VastaaPoista
  3. Voi, ihanat maisemat :) Snorklauskuva on upee :P Täällä on ollut koko viikon pakkasta ja kylmyys menee luihin ja ytimiin! PIti tulla vähän hakemaan lämpöä täältä :) -Anni

    VastaaPoista
  4. Joo, yksi harvoista tän paikan hyvistä puolista on se että tosiaan on kaunista! :D Laitan joku lähipäivä lisää maisemakuvia jos tulisi vähän lämpöä sinnne asti :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit