Eka viikko Uudessa-Kaledoniassa

Täällä sitä nyt ollaan, Uudessa-Kaledoniassa, ja sen pääkaupungissa Noumeassa. Saavuttiin lauantaina 27.9, lento Sydneysta tänne ei enää ollut paha, vajaa kolme tuntia, ja päästiin kerrankin ongelmitta koneeseen :D Lentokentältä jatkettiin "lentokenttäbussilla" keskustaan (oli muuten kallista, n.25€/hlö, matkaa 50km!) ja lopulta päästiin hotellillekin. Bussi kuljetti kaikki matkustajat omiin hotelleihin, mutta poukkelehti ihan kummallisesti niiden välillä, ja meiänkin hotellin ohi mentiin vissiin 3 kertaa ennen kuin lopulta päästiin "kotiin".

Täällä sitten viihdytään koko lokakuu, kun Nuutti on töissä. Meillä on Ramada Plaza hotellilla pieni huoneisto, yks isohko huone vaan mutta löytyy keittönurkkaus, tietokonepöytä, ruokapöytä, iso sänky ja iso parveke sekä kylppärissä kylpyamme :) Ja se onkin hyvä, että on toi keittiö, sillä täällä on ihan hirveen kallista! Ulkona syöminen näyttäs olevan vähän kalliimpaa kun Suomessa, ja samoin ruokatarvikkeet kaupassa vähän kalliimpia. Että silleen budjettimatkaajalle tää on vähän huono paikka.. Onneks sentään Nuutti saa palkkaa ja päivärahat ;)

"Olohuone"


Keittiö (huomaa kotoa tuotu muumipyyhe ;))

Ruokapöytä ja iltapala


Vielä ei olla saatu sellasta kokonaiskuvaa tästä paikasta, kun aika vähän ollaan pöyritty täällä. Muutama eka päivä meni pitkälti aikaerosta toipumiseen (mm.tiistaina mä nukuin melkein koko päivän, ja sujuvasti siihen yön jatkoksi :D) ja Nuutti kun kuitenkin on arkisin töissä about 5 asti, ja kuudelta täällä tulee jo pimeä, niin vielä on Noumea meillä vähän tuntematon. Lisäksi täällä puhutaan melko huonosti englantia, kun tää on Ranskan aluetta, ja me ei puhuta ranskaa, joten.. Kielimuuri on välillä iso :D Aikaeroa Suomeen on melkoisesti, 8 tuntia ollaan täällä edellä.

Kelit on olleet hyvät, aurinko paistanut joka päivä ja lämmintä on +20 ylöspäin, parhaimmillaan on ollut +26. Iltasin viilenee kun aurinko laskee, meneillään on täällä kevätkausi. Tää Noumea on vähän Lahtea pienempi, n.92 000 asukasta, ja jonkin verran turisteja näkyy tuossa rantakadulla kuljeskelevan. Nuutin työkaverit on antaneet meille hyviä vinkkejä mitä täällä voi tehdä, ja viikonloppuna suunnataankin varmaan Nuutin vuokra-autolla tutkimaan Uutta-Kaledoniaa Noumean ulkopuolelta.

Ranta on ihan lähellä, noin 5 minuutin kävelymatkan päässä.


Niin joo se piti kertoa, että täällä ei toimi suomalaiset puhelinliittymät :D hauskaa että Nuutti on työkseen just asentelemassa näille uutta puhelinverkkohässäkkää (älkää kysykö multa tarkemmin), ja sit omat puhelimet ei toimi :) Mulla on Saunalahden liittymä ja Nuutilla Dna, ja molemmat on mykkiä. Nuutilla on varaliittymänä Tele Finland, ja se sentään löytää verkon, joten se on mulla käytössä. Tosin siitäkään ei taida tekstarit tulla Suomeen perille, joten melko hyödytön se on.. Nuutti otti täältä paikallisen prepaid-liittymän, mutta siitäkään ei voi soittaa eikä tekstata Suomi-numeroihin. Ollaan siis puhelinpimennossa, facebookin kautta tavoittaa, niin kauan kun netti nyt jotenkin suostuis toimimaan.. :)

Kommentit

Suositut tekstit