Sateista lomailua Krabilla

Krabille siirtyessä 26.12 päästiin maistamaan tuttua Thaimaan sisäistä matkustamista, joka on usein silkkaa kaaosta :D Oltiin varattu matka Phuketista Krabille perus tienvarsimatkatoimistosta, ja minibussin piti hakea meidät hotellilta seitsemältä. Puol kasilta ooteltiin vielä kyytiä, ja just kun oltiin soittamassa (uudelleen) matkatoimistoon minibussi rullasi hotellin eteen. Seuraavalta hotellilta kyytiin tuli suomalaispariskunta jonka nainen oli jo ihan hiilenä kun heillekin oli sanottu että nouto on seiskalta.. Me ei viitsitty kiukuta kun ennemmin tämä on täällä sääntö kuin poikkeus :) 

Satamaan ehdittiin viisi minuuttia ennen laivan lähtöä ja kirmattiin kiireesti sisään, vain huomataksemme että varttia myöhemmin laivaan lappasi vielä vaan lisää ja lisää porukkaa. Itse laivamatka sujui hyvin ja Krabin satama oli kaaosmainen niinkuin ennenkin, hotellille päästiin kuitenkin helposti hintaan kuuluneen ison lava-auton kyydissä. Hotellilla säätö jatkui, kun monta kertaa piti etsiä varausta ja passista ottaa kopiota ja kun ei oltu printattu meidän varausta niin se omituista olikin. Piti maksaa 50 bahtia kun hotellin piti se itse printata.. Ja kaikkea tätä oli hoitamassa neljä virkailijaa :D ei myöskään saatu huonetta vielä silloin 11 aamulla, joten jätettiin laukut säilöön ja hipsittiin kaupungille.

Hotellilta oli matkaa Aonang rannalle noin 25 min kävellen, ja syötiin ja kierreltiin siellä jonkin aikaa kunnes järkyttävä sadekuuro yllätti. Odoteltiin hetki jonkun ravintolan katoksessa ja lopulta oli pakko ottaa tuktuk kyyti hotellille kun sade ei lakannut. Ilta oltiinkin vaan hotellilla.

Kaveri hotellin sisäänkäynnin luona.


Rantamaisemaa

Seuraavat pari päivää olivat myös melko sateisia, joten kierreltiin aamupäivin kauppoja ja suurin osa ajasta vietettiin hotellilla. Hotellin lähistöllä oli paljon ravintoloita ja käytiinkin iltaisin aina syömässä ja nauttimassa parin euron drinkit jossain ravintolassa.

Hotellihan oli tosi hieno, rakennettu oikein palatsityyliin! Harmi vaan ettei sitä oltu kunnolla ylläpidetty ja etenkin ulkoapäin ja läheltä katsoen huomasi että hotelli oli aika rapistunut. Allasalue oli kyllä hieno, käytiin yhdessä aurinkoisessa välissä vähän makoilemassa ja polskimassa :) Hotellin lähellä kadun varressa näytti myös joka ilta olevan markkinat, ja käytiin siellä parina iltana pyörähtämässä. Ostettiin kylläkin vain 100 bahtin rantapyyhkeet, vaikka tarjolla olisi ollut yhtä sun toista krääsää ja ruokaa.

Hotellin allasalue ja sisäpiha, meidänkin parveke kuvassa alhaalla oikealla.

Markkinoilla oli myös pieni maailmanpyörä. Ei testattu sen kestävyyttä..


Vikana päivänä mentiin pitkähäntäveneellä meidän rannalta (Nopparat-ranta) hienoksi kehutulle Railyn rannalle, kyyti maksoi 100 bahtia (2,5€) per henkilö per suunta. Ranta olikin kaunis ja katseltiin jo mahdollista kanootin vuokraa, kunnes jälleen.. Niin, alkoi sataa :D ja satoikin kunnolla! Ensin juoksenneltiin kaikkien muiden rannalla maanneiden turistien kanssa etsimään ravintolapaikkaa, ja eihän mihinkään enää mahtunut. Sitten sade hieman taukosi ja otettiin sivukadun suositun näköisestä kojusta wrapit ja smoothiet ja ehdittiin ehkä kaksi minuuttia syödä niitä onnellisina ennen kuin taas satoi. Etsittiin suojaa puiden alta, mutta sateen yltyessä siirryttiin sivukadulle jonkin matkatoimiston markiisin alle, jossa pidettiin sadetta varmaan puoli tuntia. Siitä siirryttiin vielä läheiseen kahvilaan paikkojen vapautuessa, ja siellä istuskeltiin ehkä tunnin verran, ja viimein alkoi sade lakata niin kiireesti pitkähäntäveneelle ja hotellille! :D

Thaimaassa oli tuohon mennessä ollut huonoimmat kelit kuin ikinä ennen meidän siellä ollessa, ja vähän harmittikin kun satoi niin paljon. Onneksi kuitenkin parempaa keliä oli luvassa, vaikka ei vielä tuolloin tiedetty..

Vikana Krabipäivänä käytiin aamupalalla hotellin lähellä (huonehintaan kuului aamupala, mutta se oli todella surkea, kuivaa paahtoleipää, kanamunia, thaimaalaista ruokaa (yleensä kylmää) ja jotain hedelmää) ja kahdeltatoista kirjauduttiin hotellista ulos ja hypättiin taksiin joka vei meidät satamaan. Kaksi meidän kaveria oli saapunut Bangkokiin edellisenä päivänä ja tuolloin 30.12 he lensivät Krabille ja siirryttiin kaikki neljä Koh Phi Phille uutta vuotta viettämään.

Kommentit

Suositut tekstit