Joulu Phuketissa, liian kaukana kotoa

Phukettiin mentiin oikeastaan vain yhdestä syystä; Suomalaisen jouluruuan perässä. Muuten ei ole ollut erityisesti koti-ikävä, mutta joulunaika tuntui vähän kurjalta viettää niin kaukana kotoa. Päätettin siis jo hyvissä ajoin, että etsitään jouluksi paikka josta saadaan suomalaista jouluruokaa. Ajateltiin että sellaisia paikkoja olisi Thaimaassa pilvin pimein, mutta ainoa joka varmaksi löydettiin oli Phuketin Kata-rannalla sijaitseva suomalaisomisteinen uusi ravintola White bear, joten sinne suunnattiin.

Varattiin viikko hieman tasokkaammasta hotellista joulun kunniaksi, vaikka joulun kolminkertaistuneet hinnat vähän kirpaisi.. Ollaan käytetty hotellien varaamiseen hotels.com palvelua aina kun se on ollut mahdollista ja hinnan suhteen kannattavaa, ja kun heidän kauttaan yöpyy 10 yötä niin saa yhden ilmaisen yöpymisen. Tuohon mennessä noita oli ehtinyt kertyä pari, niin käytettiin ne jouluyöpymiseen. Hotelli oli Sugar Marina Fashion, loistavalla paikalla, siisti hotelli ja erinomainen aamupala, eli oli kyllä vähän arvokkaamman hintansa väärti (keskimääräinen yöhinta oli  alennusten jälkeen noin 80 euroa). Hintaan sisältyi minibaarin päivittäinen täyttö, se sisälsi yhden oluen, yhden cociksen, yhden mehun, yhden pikku snickersin ja kaksi vettä. Ei siis mitään päätähuimaavaa etua noista saatu mutta ihan kivat extrat.


Huone oli hieno! Kylpyamme keskellä eteistä.. :)

Kumpikaan meistä ei erityisemmin pidä Phuketista, siellä on jotenkin liikaa turisteja, liikaa kaupustelijoita, liikaa räätäleitä ja kalliimpaa kuin muissa kohteissa Thaimaassa. Käytiin yhtenä päivänä Patongin alueella, ja se on kyllä aika karmea turistirysä. Muut päivät vietettiin Kata tai Karon rannoilla, jotka ovat vähän rauhallisempia alueita. Oli melko huvittavaa, että suomalaisia oli tuolla todella paljon! :) Joka kerta kun oltiin kaupungilla tai ravintolassa niin jostain kuului suomea..

My margarita & margarita.

Viikko kului melko nopeasti, otettiin rennosti ja nukuttiin pitkään, käytiin aamupalalla ja sen jälkeen lähdettiin kaupungille tai rannalle. Koko viikon tosin oli pilvistä, ja useana päivänä satoikin, joten varsinaisesti ei kyllä olleet mitkään rantakelit mutta ei se meitä juurikaan haitannut. Nuutti teetätti räätälillä kaksi lyhythihaista kauluspaitaa ja sadepäivinä katseltiin Taru sormusten herrasta leffoja. Käytiin myös Dino-minigolfia pelaamassa, Nuutti voitti täpärästi kahdella pisteellä (mutta mä tein kolme hole-in-one:ia! :D).

Pilvistä rantamaisemaa.

Pallo vierii..

Ja sitten se jouluaatto! Odotin, että aamupalalla ois ollut jotain erikoista, mutta eipä ollut, ihan normimeininki. Iltapäivällä haettiin Nuutin paidat räätäliltä, skypeteltiin molempien vanhemmille ja valmistauduttiin meidän joulupäivälliseen. Oltiin etukäteen varattu pöytä ja joulumeny, ja kello 18 hipsittiin ravintolaan. Siellä oli jo jonkin verran suomalaisia paikalla, ja ravintolan suomalaisomistajat toivotti meidät tervetulleiksi ja ohjasi pöytään. Otettiin viiniä ruokajuomaksi, ja jälkiruuan kanssa sitten lonkeroa ja siideriä, kun niitäkin oli ravintolan listalla :) Ruoka tuotiin aina pöytään täysinä lautasina ja se oli ihan tosi hyvää! Kinkkukin melkein kuin äidin paistamaa ;) Tarjolla oli perinteistä jouluruokaa, laatikoita, kinkkua, perunaa, rosollia, kalaa jne. Ruoka oli Thaimaan hintatasoon nähden vähän kallis, 990 bahtia (25 euroa) mutta meidän mielestä joka pennin arvoinen!

Pääruokaa, tarjolla oli myös Turun sinappia!

Illalla availtiin lahjat ja loppuilta meni suklaaherkkuja syöden, lahjoja tutkien ja lukien, ihan niinkuin joulun pitääkin mennä :) Vaikka saatiin vähän tuota joulun tunnelmaa aattona, niin silti joulu tuntui aika vaisulta kun oli niin kaukana kotoa. Kovasti kaipasi lunta, Suomea, perhettä ja ystäviä tuona päivänä. Ensi joulua osaakin varmasti arvostaa sitten enemmän kun on kokenut myös "toisenlaisen joulun".

Lahjapaketit viimesen päälle.

Joulun jälkeen 26.12 siirryttiin Krabille, jossa majailtiin neljä yötä, siitä sitten ensi kerralla :)

Kommentit

Suositut tekstit