Kylmä, kaunis ja kuumeinen Tokio

Tiedettiin kyllä että Japanissa on kylmä helmikuussa, mutta oli se aika järkytys saapua kylmään, pimeään ja sateiseen Tokioon 7.2 illalla. Mittari näytti 6 astetta, ja tunnin bussimatkan ja kymmenen minuutin jäätävän kävelymatkan päätteeksi todettiin ettei meidän hotellihuoneessa tainnut olla juuri lämpimämpi :D No okei, ehkä vähän lämpimämpi, mutta kyllä sielläkin palella sai vaikka ilmastointilaitteen piti puhaltaa meille +27 asteista lämmintä ilmaa.. Tokion hotellit oli tosi kalliita, joten varattiin huoneistohotellin tyylinen Kurama mansion (50€/yö) josta oli noin puolen tunnin metromatka useimpiin Tokion keskustan kohteisiin.

Huoneistohotelli. Toisella puolella oli vielä kaksi sänkyä ja telkkari, joten tilaa oli ihan hyvin.

Ekana päivänä ajeltiin metrolla Shinjukuun, ja kierreltiin järjettömän kokoisissa tavarataloissa, joissa myytiin lähinnä elektroniikkaa, kodinkoneita, musiikkilaitteita jne. Ihmisiä ja tavaraa riitti :D Haluttiin ehdottomasti sushia lounaaksi, ja päädyttiin pieneen paikkaan jossa oli sellainen liukuhihna täynnä susia, ja erikseenkin sai tilata kokeilta jotka häärivät kaiken keskellä veitset suhisten. Meidät yllätti ihan täysin, että sushi oli halpaa tuolla! Oltiin varauduttu että Tokio on tosi kallis, mutta tuo meidän sushilounas maksoi yhteensä hieman yli 10 euroa. Ja yhtä halvalla syötiin useimpina päivinä, joten se oli todella positiivinen ylläri :) ja sushi oli myös tosi hyvää! (Tietysti, oltiinhan Japanissa..) Iltaisin yleensä kokkailtiin hotellilla, kun meillä oli pieni keittiö käytössä. Oli kiva päästä taas itse tekemään ruokaa, vaikka ei me pestopastaa ja salaattia ihmeellisempiin suorituksiin kyllä venytty.


Ekat sushit!

Seuraavana päivänä mentiin Shibuayaan, joka on ehkä tunnetuin ja vilkkain noista Tokion keskustan paikoista. Jälleen kierrettiin kaupoissa, kunnes mulle ihan yhtäkkiä iski huono olo ja pyörrytys, ja suunnattiin syömään jos vähän virkistyisin. Ekan sushipalan jälkeen totesin että ei, ei auta ruoka kun ei pysty syömään, ja senhän jo sitten tiesikin mitä siitä seuraa.. Seuraavat kolme päivää vietin sitten kipeänä hotellilla, ensimmäisenä yönä kärsin niin kovasta kuumeesta että nukkuminen oli hankalaa vilunväristyksien vuoksi, ja sitten kuumeen vähän hellittäessä jatkui kipeily vatsaoireina. Nuutti kävikin parina päivänä itsekseen ihmettemässä Tokion loputonta elektroniikkamäärää samalla kun mä oikeastaan vaan nukuin. Onneksi oltiin Tokiossa yhteensä 9 yötä (pisin yhtäjaksoinen yöpyminen samassa paikassa koko reissun aikana!) joten kun pääsin tolpilleni niin oli vielä useampi päivä aikaa.


Käytiin joka päivä eri kaupunginosissa, mutta ei lähdetty kauemmas Kiotoon tai Fuji-vuorelle, sillä noissa keskustan paikoissakin nähtävää riitti. Shoppailtiin hanskat ja lisää sukkia, sillä oikeastaan joka päivä oli aika kylmä, lähellä nollaa,  plussan puolella onneksi kuitenkin. Jotenkin se vain tuntui tosi kylmältä tuolla, lienee niin kostea ilmasto että tuntuu erilaiselta kuin Suomessa samoissa lämpötiloissa. Onneksi vain ensimmäisenä päivänä satoi, ja sen jälkeen oli poutaista ja välillä jopa vähän aurinkoista. Jätettiin myös kaikki kehutut puistot väliin koska ei siellä talvisin oikeastaan ole nähtävää, mutta ne ovat varmasti upeita keväällä ja kesällä. Käytiin myös Tsukijin kuuluisilla kalamarkkinoilla, ja siellä oli juuri sellaista kun oltiin luettukin; paikallisia tekemässä kauppaa, kapeita käytäviä täynnä kalaa ja muita mereneläviä, trukkeja menossa sinne ja tänne, turisteja ihmettelemässä tätä kaikkea ja jonottamassa kuuluisiin sushipaikkoihin. Me ei jääty jonoihin joten ei päästy maistamaan "Tokion parasta sushia", mutta eiköhän selvitä ilman sitä kokemusta.

Kalamarkkinoiden hulinaa.


Meidän hotellilta oli hienot näkymät tälle joelle, tämä tosin otettu ulkoa sillalta.

Yhtenä päivänä käytiin vähän kauempana erillisellä junalinjalla ja ihailtiin maisemia maailmanpyörästä käsin. Metrot muuten toimivat tuolla tosi hyvin. Ja olivat myös edullisia, turistit saavat ostaa kolmen päivän rajattoman metrolipun noin 11 eurolla. Tosin niitä ei saanut joka paikasta ostettua (esim ei metroasemilta vaan joistain kauppakeskuksista..) joten ensin piti ajaa metrolla tiettyyn paikkaan ostamaan se lippu, mutta saatiin ne kuitenkin lopulta. Ja muutenkin yhden matkan hinta keskustan alueella oli noin 2 euroa tai alle. Yhtenä päivänä eksyttiin myös muumi-kahvilaan, se jos mikä oli hauska paikka :D ruokalistalla oli myös hieman suomea ja tietysti suomalaisia juttuja, kuten glögiä.
Katsottiin epäluuloisina toisiamme..


Pieni pettymys oli, että ei nähty yhtään hassuja hattuja tai muuta pukeutumista. Meidän korvahatut olivat ehdottomasti Tokion hienoimmat (pariinkin otteeseen paikalliset kehuivat niitä kahviloissa) mikä oli vähän sääli. Noh, hassuja pukujahan voi tosin ihmetellä ihan Lahdessakin oikeaan aikaan Sibeliustalon kulmilla.. :) Muuten Tokio oli viihtyisä ja mukava paikka ja japanilaiset ystävällisiä ja kovia juttelemaan kaikkien liikkeiden kassoilla, harmi vaan ettei meillä ollut hajuakaan mitä ne meille höpöttivät.. Hintatasokin oli yllättävän edullinen, tosin jotain tekemistä saattaa olla Jenin kurssilla euroon nähden, mutta kuitenkin. Japaniin voi mieluusti mennä uudelleenkin, mutta ehdottomasti lämpöiseen aikaan! :)

Kommentit

Suositut tekstit